Limfjordsteatrets Akademi for Scenekunst
Limfjordsteatret lancerer et nyt Akademi for Scenekunst. Foto: PR Foto.

Efter ti år med talentundervisning for unge opretter Limfjordsteatret nu Limfjordsteatrets Akademi for Scenekunst. Dermed skifter teatrets mangeårige talentuddannelse TeaterTalent Mors navn til det nye Limfjordsteatrets Akademi for Scenekunst. Dette er en beslutning, som falder sammen med teatrets udvikling i et helt nybygget teaterhus.

En del af Kulturministeriets pulje til udvikling af talentmiljøer

I starten af februar blev Limfjordsteatret som det eneste teater udpeget som ét af 10 talentmiljøer i Danmark, der får støtte fra Kulturministeriets nyoprettede pulje til udvikling af faglige, kunstneriske talentmiljøer for unge.

”Der er sket utrolig meget i løbet af de ti år, vi har arbejdet med talentudvikling,” fortæller teaterleder Gitta Malling og fortsætter: ”Vi har fået nyt teaterhus med meget mere plads og flere muligheder. Derudover har vi gennem årene udviklet både flere og mere specialiserede tilbud til de unge talenter. Sammenholdt med kulturministerens udpegning af Limfjordsteatret og samarbejdet med Morsø Gymnasiums DramaCollege som talentmiljø har vi brug for en omstrukturering, som passer bedre til virkeligheden.”

”Derfor har vi nu stiftet Limfjordsteatrets Akademi for Scenekunst, der kan rumme de forskellige aktiviteter, vi efterhånden har på paletten. Da vi trækker elever fra hele landet, har vi samtidig ønsket at få et navn, hvori Limfjordsteatret indgår”, siger Gitta Malling om teatrets nye akademi.

En toårig uddannelse

Det nye akademi tilbyder en toårig grunduddannelse i skuespilteknik for unge i alderen 15-20 år med undervisning af professionelle kunstnere fra både ind- og udland. Derudover arrangeres løbende individuelle mentorforløb for unge, der ønsker at videreuddanne sig inden for scenekunst, som f.eks. som dramatiker, scenograf, teatermaler, tekniker eller andre afledte erhverv. Der afholdes masterclasses for gamle elever og samarbejdes med internationale kunstnere og talentmiljøer.

”Derudover ønsker vi helt generelt at skabe nogle rammer, der kan være med til at understøtte og udvikle de kunstneriske og kreative talenter i området. Vi vil gerne skabe netværk og uformelle mødesteder med andre talentmiljøer og skabe rum, hvor de unge selv kan står for at planlægge og afvikle kulturelle events og arrangementer”, siger Gitta Malling.

Siden 2009 har 50 unge fra hele landet været gennem Limfjordsteatrets toårige teateruddannelse, og der afholdes løbende optagelsesprøver til det sjette hold i september 2020.

Læs mere om det nye akademi her.

Tidligere artikelAnmelderrost dukketeater for voksne på Bora Bora
Næste artikelKom til julekabaret under sydens sol