Limfjordsteatret præsenterer NOGET OM ANTIHELTE på Folketeatret

Noget om Antihelte
Noget Om Antihelte

Onsdag den 16. marts 2022 får NOGET OM ANTIHELTE københavnerpremiere på Hippodromen i Folketeatret.  Forestillingen er en autofiktiv fortælling om mænd. Om relationen mellem mænd og kvinder, om parforhold, familiestruktur og ligestilling.

Tre fortællinger væver sig ind i hinanden: Sune, der efter et dramatisk fødselsforløb indstiller sig på at være enkemand og alenefar. Thomas, der kæmper med både ekskone og systemet om retten til at være tæt på sine børn. Og Jens, der afsøger forskellige manderoller fra den bløde mand over drengerøven til topchefen – uden helt at kunne finde sig til rette. Tre mænd midt i livet vil være verdens nye helte. De vil kunne klare alt på samme tid og være mænd nok til det hele – og mere til. En humoristisk, tankevækkende, bevægende og debatskabende forestilling, spækket med musikalske indslag.

En forestilling om mandens identitet i 2020’erne

Kvindebevægelsen har været på stærk fremmarch siden slutningen af 1800-tallet op igennem 1900-tallet frem til i dag. En bevægelse, der sætter vigtigt fokus på ligestilling blandt mennesker, men også efterlader spørgsmålet; hvad definerer mandens rolle i dag? Med forestillingen NOGET OM ANTIHELTE undersøger Limfjordsteatret, hvad der kommer til at stå i historiebøgerne om manden i 2020’erne.

Ud fra egne oplevelser og erfaringer med at være mand anno 2022 har de tre skuespillere Jens Andersen, Thomas Guldberg Madsen og Sune Skuldbøl Vraa i samarbejde med instruktør Moqi Simon Trolin skabt forestillingen. NOGET OM ANTIHELTE handler om at finde sin rolle i et samfund, hvor manden ikke længere er nødvendig som familiens forsørger. Om at komme igennem en skilsmisse og kampen for at være tæt på sine børn. Om drømmen om at blive den moderne og helt perfekte far. Om maskulinitet og de mandetyper, man både lever op til og distancerer sig fra.

Antihelte-holdet

På scenen kan man opleve Jens Andersen, Thomas Guldberg Madsen og Sune Skuldbøl Vraa, som i 2017 skabte børne- / familieforestillingen ”morfarMORFARmorfar” sammen med Limfjordsteatret. Teatret samler til NOGET OM ANTIHELTE samme trekløver til en voksenforestilling med svenskfødte Moqi Simon Trolin som instruktør og medskaber.

Københavnerpremiere på Folketeatret

NOGET OM ANTIHELTE havde intern urpremiere på Limfjordsteatret tilbage i februar 2021 under corona-nedlukningen og har bortset fra tre forestillinger under CPH Stage ikke haft mulighed for at komme på landevejen. Men nu er forestillingen klar til at indtage Hippodromen på Folketeatret som gæstespil 16.-19. marts 2022.

Læs mere om forestillingen på www.folketeatret.dk/shows/noget-om-antihelte-gaestespil/

Billetter kan købes på www.folketeatret.dk samt www.teaterbilletter.dk

Previous articleOplev Teater Grobs åbningsforestilling skrevet af kunstig intelligens
Next articleNy forestilling om verdenskendt, kinesisk fotograf opføres efter lukketid