Live stream familieforestillingen Mustafas kiosk

Hele 25.000 mennesker så med fra deres stuer, da Teaterfantast livestreamede deres seneste børneforestilling Lille Frø. Så selvom skuespillerne Ditte Ylva Olsen og Stine Q Pagh naturligvis hellere ville spille for en fyldt sal er de nu klar til at gentage successen med en ny populær familieforestilling, Mustafas Kiosk. Det sker fredag den 17. april kl. 10.30 og lørdag d. 18. april kl. 10.30.

Mustafas kiosk er for de 4-10 årige og deres voksne – men uegnet for dem under fire år.

Man kan se forestillingen her.

Teaterfantast kalder det selv en slags “kulturel krisehjælp mod Corona-kedsomhed”. Og det ser i den grad ud til at have en effekt.

Mustafas kiosk
Mustafas kiosk. PR Foto: Rumle Skafte.

Fra at skulle have 2000 publikummer på besøg i teatret til den planlagte udsolgte forestilling Lille Frø på Teater Zeppelin mere end 15-doblede forestillingen deres publikum. Da Teater Fantast fremførte forestillingen, Lille Frø (baseret på bogen af samme navn af Jakob Martin Strid), tunede langt over 25.000 tilskuere ind fra stuerne rundt omkring i hele landet.

Selvom der umiddelbart efter live-stream forestillingen var larmende stille i den tomme teatersal, blev der forbavsende travlt på teatrets sociale medier.

“Vi modtog sjove og rørende videoer, billeder og beskeder fra et væld af familier, og på den måde gennemgik vores interaktion med vores publikum en total forandring. Fra den sædvanlige applaus i salen til en digital og håndgribelig deltagelse”, fortæller skuespillerne Ditte Ylva Olsen og Stine Q. Pagh i en pressemeddelelse.

Behovet for at være sammen om en fælles oplevelse var for dem tydelig.

“Det var et behov som teatret med sin ‘her og nu’ kvalitet særligt godt udfylder. Dette valgte vi at understrege ved at forestillingen kun var tilgængelige live og efterfølgende blev slettet. Vi var de første til at live-streame teater og vi oplevede en masse dejlig opbakning og interesse, både fra publikum og presse”, siger skuespillerne.

“Krisen bliver ved, men det gør vi også …” 

“Nu er vi gået ind i krisens 5. lock-down uge. Det er hårdt for de fleste og det skal ikke være en hemmelighed, at det også er hårdt at være et lille ustøttet turneteater”, siger skuespillerne.

“Der er stadig ikke kommet en hjælpepakke, der hjælper os med de ca. 350.000, vi har mistet i omsætning i den måned der er gået. Fremtiden er usikker og vi ved ikke, om vores teater kan overleve krisen. Men at vi mennesker har behov for fællesskab, bliver mere og mere tydeligt, og at det fællesskab rigtig godt kan skabes rundt om kunst og kultur, fremstår også tydeligt”.

“Vi håber at løfte humøret …”

Publikum har efterspurgt en live-stream af Teaterfantasts anden forestilling: Mustafas Kiosk, ligeledes baseret på en Jakob Martin Strid bog. Den er set af over 50.000 publikummer ude i den virkelige verden i “gamle dage”, inden corona og forsamlingsforbud. Det honorerer de.

“Vi håber, at vi dermed kan løfte både vores eget og publikums humør; om de er startet i skole, forsat hjemmeskoler eller om det er hele familien, der trænger til en fælles oplevelse. Vi trænger i hvert fald til at skabe og dele noget.

Teater Fantast består at skuespillerne Ditte Ylva Olsen og Stine Q Pagh, som udover at have drevet teatret sammen i over 10 år, også er gamle barndomsvenner.

På scenen i Mustafas Kiosk medvirker derudover skuespiller Mads Korsgaard. Zangenberg Teater har på ægte solidarisk vis stillet lokaler gratis til rådighed. Bag livestreaming står CPH LIVE. Alle sundhedsmyndighedernes forholdsregler følges selvfølgelig til punkt og prikke.

Ligesom de to første live-streaminger er det gratis at se med, men Fantast opfordrer til at støtte via mobilepay (371177), eller ved at købe billetter til de ekstra støtte-forestillinger, som Teater Fantast spiller på Zangenberg Teater, Pilestrædet i KBH K i efteråret. 

Man kan købe billetterne her.

MUSTAFAS KIOSK – en strid teaterkoncert kan ses via Facebook her eller på YouTube her.

 

Previous articlePeter Mark Lundberg er ny chef for Dansk Teater
Next articleTidligere borgmester Arne Lægaard indtræder i Odin Teatrets bestyrelse