Livskraften genvindes i den musikalske forestilling PIGEN UNDER VANDET

PIGEN UNDER VANDET på Teater Katapult. Foto: Martin Ladegaard.

“Fortidens frygteligheder kan overvindes og livskraften genvindes!” – således lyder budskabet når The Art Of Tranformation gæster Teater Katapult fra den 26.-28. november med forestillingen PIGEN UNDER VANDET. I fokus er kunstens potentiale til at hjælpe med at afdække og dele tabu-problematikker og derigennem medvirke til samfundsudvikling.

Musikalsk koncertforestilling om seksuelle overgreb

PIGEN UNDER VANDET er en musikalsk forestilling, som baserer sig på noget så grumt som seksuelle overgreb begået mod den person, der står på scenen. Med skuespiller og sanger Lotte Arnsbjerg i front fokuserer og insisterer koncertforestillingen på menneskers evner til at genoprette livskraften efter traumatiske oplevelser. I dette tilfælde seksuelle overgreb i den tidlige barndom – med afsæt i Lotte Arnsbjergs autobiografiske historie.

I kraft af hovedpersonens stemme, haiku-inspirerede sangtekster, komponist og musiker Carman Moores stille, insisterende klaverspil og flydende videooptagelser på scenens bagvæg dukker et drømmende, følelsesladet univers frem, som på samme tid forsøger både at indfange og befri den, der overværer forestillingen.

Baggrunden for forestillingen

PIGEN UNDER VANDET handler grundlæggende om at forholde sig til sig selv og sin fortid. Forestillingen har også selv en fortid; den er en dansk bearbejdelse og ny-iscenesættelse af koncertforestillingen ’Girl of Diamond Mountain’, som blev skabt i New York af Lotte Arnsbjerg, i samarbejde med amerikanske Carman Moore.
Girl of Diamond Mountain havde premiere i 2013 i New York og har spillet i mange amerikanske byer for et begejstret publikum. Det særlige ved reaktionerne har været, at publikum, efter at have set forestillingen, har villet fortælle og tale om egne historier. Dette førte til, at der blev skabt en egentlig Transformation Festival – en hybrid platform med kunsten som redskab for social change og et fællesskab for menneskelig transformation, gennemført 3 gange i New York og København.

Forestillingen anbefales fra 16 år og op.

PIGEN UNDER VANDET kan opleves på Teater Katapult den 26.-28. november.

Læs mere om forestillingen og købt billet her.

 

Previous articleKom i julestemning med Så er det endelig hjul
Next articleFredericia Teater offentliggør det hidtil største program for næste sæson