London-successen Den mystiske sag om hunden i natten på Odense Teater

Den mystiske sag om hunden i natten
London-successen Den mystiske sag om hunden i natten kan netop nu opleves på Odense Teater. Foto: Emilia Therese.

Lige nu kan man opleve en London-succes i Danmark, når Odense Teater opfører Den mystiske sag om hunden i natten. Forestillingen er en morsom fortælling om at være anderledes og om at overvinde sin største frygt.

I Den mystiske sag om hunden i natten møder publikum den 15-årige Christopher, der bor alene med sin far. Christopher er en usædvanlig dreng, der kan aflæse de mest kryptiske matematiske formler, men er udfordret, når det kommer til aflæsning af ansigter og sociale ligninger. Han går derfor på en specialskole.

En aften finder Christopher sin hund myrdet, og da ingen vil hjælpe ham med at opklare mordet, begynder han selv at undersøge sagen. Efterforskningen sender ham ud på en rejse i den kaotiske verden, og han afslører undervejs en hemmelighed, der vender op og ned på hans liv.

Den prisvindende komedie har opnået stor anerkendelse fra både publikum og anmeldere i hele verden med sin rejse ind i et anderledes sind. Et sind, der ser verden på nye og overraskende måder.

Om Odense Teaters opsætning

Den mystiske sag om hunden i natten efter oversættelse af Christian Bundegaard er bearbejdet af Mathias Rosenkrands-Bach og Jacob Schjødt. Han står ligeledes for iscenesættelsen. Astrid Lynge Ottosen står bag scenografi og kostumedesign, mens Andreas Buhl styrer lyset. Daniel Fogh står for lyddesignet og musikken i forestillingen.

I forestillingen medvirker blandt andre Kristoffer Helmuth som drengen Christopher, Lila Nobel, Mikkel Bay Mortensen, Meike Bahnsen og Claus Riis Østergaard, der bl.a. spiller en politibetjent.

En international succes

Forestillingen er en opsætning af National Theatre i London og har været på turné i både Storbritannien og hele verden. Den har høstet stor anerkendelse og har bl.a. vundet 7 Olivier Awards og 5 Tony Awards for Best Play.

Forestillingen er skrevet af den dobbelte Olivier Award-vinder Simon Stephens og er instrueret af Olivier Award- og Tony Award-vinderen Marianne Elliott.

Den mystiske sag om hunden i natten kan opleves på Odense Teater frem til den 22. oktober 2019.

Læs mere om forestillingen og bestil billetter her.

Previous articleDet nye Limfjordsteater til 35 mio. kr. indvies på Mors
Next articleBrøl med, når Tarzan svinger sig i lianerne i Musikhuset i Aarhus