Louise Ejgod Hansen ny bestyrelsesformand for Odin Teatret

Louise Ejgod Hansen
Louise Ejgod Hansen, ny bestyrelsesformand for Odin Teatret. Foto: PR.

Odin Teatret, Danmarks ældste egnsteater i Holstebro, har udnævnt deres nye bestyrelsesformand.

Louise Ejgod Hansen tiltrådte første januar stillingen. Hun overtager posten fra Søren Kjems, der har bestyret formandsposten siden 1992.

Louise Ejgod Hansen har været medlem af bestyrelsen siden 2014. Hun besidder den erfaring og indsigt, som er nødvendigt for være med til at bære teatret ind i det nye årtusinde.

Til daglig er Ejgod Hansen forskningsleder ved Center for Kulturevaluering, på Aarhus Universitet.

Louise Ejgod Hansen har de sidste syv år beskæftiget sig med kulturpolitisk forskning og er landets førende ekspert inden for publikumsudvikling. Hun har et indgående kendskab til danske egnsteatre, scenekunst og teaterpolitik.

Inspireret af Odin Teatret og Henrik Norbrandt

Det var da Louise Ejgod Hansen så Odin Teatrets forestilling  ’MYTHOS’, baseret på Henrik Nordbrandt digte, at hun forelskede sig i teaterkunsten.

Oplevelsen var medvirkende til, at hun fokuserede på teater på sin kandidatuddannelse. Efterfølgende skiftede hun til Dramaturgi, hvor hendes ph.d.-afhandling om egnsteaterordningen også havde en klar relevans for Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret.

Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret befinder sig i en overgangsperiode. I 2021 overtager nuværende administrator Per Kap Bech Jensen ansvaret som direktør for hele teatret. Det skaber en ny administration lige fra ledelsen til bestyrelsen.

I januar 2020 består Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatrets bestyrelse således af: Louise Ejgod Hansen (formand) Søren Kjems (næstformand) Lene Dybdal Karoline H. Larsen og Peter Christensen Teilmann.

Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret er en selvejende institution. Som egnsteater støttes Odin Teatret økonomisk af Holstebro Kommune og Kulturministeriet.

Oprindeligt blev Odin Teatret  grundlagt i Oslo i 1964 af Eugenio Barna, den italienske forfatter, forsker og teaterinstruktør. Han begyndte med en gruppe skuespilleraspiranter, der ikke havde fået optagelse på Statens Teaterskole, og som etablerede en træningsbase for nye lovende talenter.

På det tidspunkt eksisterede der ikke andre grupper af den art i Europa, og at være selvlært og uafhængig af hovedstrømmen indenfor teaterverdenen var uhørt.

I 1966 etablerede gruppen sig som Nordisk Teaterlaboratorium i Holstebro.

Aktiviteterne på teatret, udover opførelse af forestillinger, omfatter bl.a. kurser, videreuddannelse og seminarer, som har skabt international opmærksomhed.

Læs mere om Odin Teateret her

Previous articleHør Teater Momentums instruktør fortælle om tankerne bag Apokalypse
Next articleInfluencer influenza – en forestilling om YouTube