Luna Park Scenekunst præsenterer din by som sanselig teateroplevelse

Luna Park Scenekunst
Foto: Ard Jongsma

Til juli er Luna Park Scenekunst klar med en vandreforestilling lavet specielt til Svendborgs gader. De to foregående forestillinger byVANDring og Drømmenes BY og kunstnerisk leder, Betina Birkjær, vandt i 2020 Svendborg Kommunes Kulturpris for bl.a sit tiltag med at indtage byrummet med poetiske og sanselige forestillinger.

Prøver til ny forestilling er i fuld gang

Luna Park Scenekunst er netop hjemvendt fra Aalborg, hvor forestillingen byVANDring blev præsenteret i samarbejde med Aalborg Teater.
“Det er altid et stort arbejde at genopsætte disse produktioner, som breder sig over så mange forskellige lokationer i byen, men når det hele klapper og publikum er begejstrede, så er det det hele værd,” fortæller Betina Birkjær og tilføjer, at det var tydeligt, at aalborgenserne ikke var vant til den type teater i bybilledet. Nu er prøverne til den nye forestilling i Svendborg i fuld gang, og snart vil hele produktionsholdet være samlet. Også denne gang er er det en samling af lokale og udenlandske kunstnere, der står bag, for Betina Birkjær kan godt lide at samle folk med forskellig kunstnerisk og kulturel baggrund.

Luna Parks største kunstneriske satsning

Betina Birkjær fortæller om hendes drømme for Luna Park Scenekunst.
“Mit ønske har været, at Luna Park Scenekunst er et fællesskab, hvor der bliver knyttet bånd på tværs af alder, nationalitet og baggrund. Hvor jeg ikke som instruktør, er i front hele tiden, men hvor jeg skaber en ramme, hvor folk trygt kan arbejde på kryds og tværs i gruppen. Jeg håber, at den begejstring for arbejdet og processen også smitter af, når publikum møder performerne. Jeg har efterhånden en god gruppe af folk, som jeg har arbejdet med i flere sammenhænge og det er virkelig skønt at tænke på, at Luna Park er blevet det, jeg har drømt om. En platform hvor jeg sætter kursen, men hvor vi skaber sammen inden for det særlige teatersprog, som kaldes sensorisk teater; altså oplevelsesbaseret teater, hvor vi arbejder med sanserne,” udtaler Betina Birkjær.

Hvor man både i de tidligere forestillinger byVANDring og Drømmenes BY gik i mindre grupper, bliver man i laBYrint sendt afsted kun 2 ad gangen – og man bestemmer selv sin rute.
“Jeg indrømmer gerne, at det er Luna Parks største kunstneriske satsning og selvom vi giver publikum stor frihed må det aldrig blive på bekostning af publikums gode oplevelse. Det er meget vigtigt for os, at publikum føler sig trygge og har lyst til at lege med,” siger kunstnerisk leder Betina Birkjær.

Hvor byVANDring forholdt sig til Svendborgs maritime historie, vender laBYrint blikket mod fremtiden. Forestillingen leger med forskellige scenarier for, hvordan vi mennesker vil leve og tænke i fremtiden, og hvordan byen vil forandre sig sammen med os. Man kan bl.a møde manden, der har opfundet en prototype, der kan fremkalde minder fra fremtiden, klimaaktivisten der har ofret sin menneskelige eksistens for jorden, og museumsguiden der viser rundt i fremtidens museum.

Køb billetter til forestillingen her.

Previous articleNyt musicalpartnerskab om internationale musicals
Next articleTeater Solaris udfordrer #MeToo-debat i ny forestilling