Lunken Donna Summer-musical er fortid på Broadway

SUMMER: The Donna Summer Musical Ariana DeBose as “Disco Donna” credit: © Matthew Murphy, 2018

Produceren bag Donna Summer-musicalen Summer: The Donna Summer Musical annoncerede i sidste uge, at d. 30. december bliver forestillingens sidste optræden. Samtidig blev det offentliggjort, at showet tager på nordamerikansk turné til efteråret 2019.

Når den Des McAnuff-instruerede musical lukker og slukker på  Lunt-Fontanne Theatre, vil den have spillet 289 gange siden 28. marts. I juli blev der udgivet et album med castets fortolkninger af den ikoniske sangerindes sange.

For lave salgstal

Grunden til lukningen af Summer: The Donna Summer Musical er, at salget af billetter har været for lavt. I uge 47 solgte forestillingen kun 43% kapacitet. Det er det laveste tal af alle nuværende Broadway-forestillinger. Den næstlavest sælgende musical er Head Over Heels, der annoncerede sin lukning d. 27. november.

Forestillingen indeholder mere end 20 Summer-hits, der er en del af den biografiske fortælling om den afdøde stjerne. De to skuespillerinder LaChanze og Ariana DeBose, der portrætterer henholdsvis “Diva Donna” og “Disco Donna”, modtog begge en Tony-nominering i 2018 for deres roller.

Da forestillingen havde premiere i marts, var anmeldelserne ikke noget at råbe hurra for. Variety roste LaChanze, men kaldte forestillingen “en tynd biografisk fortælling, der ikke gør Summers liv eller musik ære”.  Deadline skrev, at stykket var ligeså ukreativt som titlen, mens The New York Times kaldte det “en forpestning” af den biografiske jukebox-genre.

Der er stadig ingen specifikke datoer for den kommende turné, men Los Angeles, Washington, D.C., Nashville, West Palm Beach og Rochester er annonceret som byer, der får besøg af Summer: The Donna Summer Musical.

Previous articleFlotte juleroser til Eventyrteatrets julemusical
Next articleLine Knutzon bliver fast husdramatiker på Betty Nansen Teatret