Magi, surrealisme og forfald på Aarhus Teater sæson 19/20

Lazarus af David Bowie åbner sæsonen 19/20 på Aarhus Teater. © Aarhus Teater

Sæson 19/20 skydes på Aarhus Teater i gang med David Bowies musikforestilling Lazarus og byder også på et historisk ægteskab mellem opera og teater, et kig mod vampyrer og juledrama for hele familien.

Surrealistisk poesi af Bowie

I sæsonen 19/20 giver Aarhus Teater publikum en enestående mulighed for et gensyn med David Bowie, når de viser Lazarus fra 29. august til 12. oktober 2019. Forestillingen handler om Thomas Newton, der ankommer til jorden efter vand til sin hjemplanet, og som bliver suget ind i den moderne verdens fristelser og forfald. David Bowies popunivers dominerer lydsiden, og der kan rockes med på bl.a. “Heroes” og “Life on Mars”. Vær med og nyd den enestående Bowies univers, inden hovedrollen eksploderer som en supernova og slynges tilbage til Mars.
Der kan købes billetter og findes mere information her.

Legendariske grev Dracula

For første gang nogensinde slår Den Jyske Opera og Aarhus Teater pjalterne sammen og opfører Dracula som musikforestilling på Store Scene. Skuespillere og et stort operakor tager publikum i hånden og fører dem igennem historien om Prins Vlad, der mister sin elskede i krigen. Han bliver herefter dømt til at slukke sin tørst efter blod ved at rejse gennem århundreder. Mere information om forestillingen og billetter findes her.

En magisk julefortælling

Baseret på julekalenderen Pagten fra 2009 viser Aarhus Teater juledramaet af samme navn op til jul i 2019. Historien er egnet for alle over 6 år, både store og små, og fortæller historien om den fantasifulde Malte på 12 år, der er udvalgt til at hjælpe nisserne i kampen mod isheksen Iselin. Pagten handler om venskab, historie og fantasi, og kan ses 14. november til 21. december. Læs mere her.

Simon Kvamm og den danske sangskat

Der er chance for at opleve eller genopleve Simon Kvamms remix af den danske sangskat, som han har givet nyt liv i sammen med musiker Marie Koldkjær, når Lyden af de skuldre vi står på vises 31. januar til 7. marts på Store Scene. Sange som “Dejlig er jorden”, “I skovens dybe stille ro”, “Solen er så rød mor” og mange flere kan nydes i et elektronisk musikunivers, der sammen med en flydende strøm af billeder griber publikum om hjertet i en visuel performance. Læs mere og køb billetter her.

Fortid, nutid og fremtid i Scala

På Scala rejses der i tid i sæson 19/20. Fortiden repræsenteres af musicalen Så længe mit hjerte slår, som kommer rundt om alle de elskede sange fra dansktoppen som ”Rigtige venner”, ”To lys på et bord” og ”Skibet skal sejle i nat”. Nutiden er moderne dans, og som optakt til Ludwig van Beethovens 250-års fødselsdag i 2020 vises Opus 131 / Ending – et navn, der henviser til en af Beethovens såkaldte ‘gale’ kvartetter, og en forestilling, der bebuder sammenbrud og den vestlige verdens endeligt. Fremtiden tegnes gennem stykket Se dagens lys, baseret på fremtidensromanen af Svend Åge Madsen, som lader publikum forestille sig en virkelighed, hvor man hver dag vågner til et nyt liv. Alt er muligt, men intet har man selv indflydelse på. Vil du være vidne til det oprør, hovedrolleindhaverne gør mod systemet, så læs mere og køb billetter lige her.

Gæstespil

I år kan opleves bl.a. et gæstespil fra Sort/Hvid, der handler om en hvid kvinde, der vil være sort, og som går så langt for at opfylde sit ønske, at hun til sidst går i forfald. Black Madonna spiller på Stiklingen 22.-26. oktober. Den grænseoverskridende Mermaid Show vises også på Stiklingen, hvor performancekunstneren Ann Liv Young fra New York tager den fine havfrueskikkelse fra Disney og gør den uhæmmet, vild og glubsk. Gal, genial eller skandaløs – køb billetter her.

Hele programmet fra Aarhus Teater sæson 19/20 kan findes her. Billetter kan købes via teatrets hjemmeside

Previous articleStore musicals, ungdomskult og børneklassikere i Musikhuset Aarhus’ sæsonprogram
Next articleTeaternyheder.dk anbefaler på CPH STAGE: Menneskets eksistens