Mamma Mia, here we go again: Succesmusical tilbage på dansk

FOTO © Pressefoto

Den globale megasucces MAMMA MIA! kommer tilbage på dansk d. 22. januar 2020 i Tivolis Koncertsal og efterfølgende danmarksturné til Musikteatret Holstebro, Aalborg Kongres & Kultur Center, Værket i Randers, Vejle Musikteater, Musikhuset Esbjerg og Tinghallen i Viborg.

Det er ti år siden det danske publikum sidste kunne opleve den ultimative feel-good musical MAMMA MIA! på dansk og med dansk cast. Billetsalget til musicalen er gået i gang over hele landet i dag kl. 10.00.

MAMMA MIA! – historien
På en græsk paradis-ø udspilles en uimodståelig fortælling om kærlighed, venskab og identitet fortalt gennem ABBAs tidløse sange. På sin bryllupsdag sætter en ung pige sig for at opklare hvem der er hendes far, hvilket bringer tre mænd fra moderens fortid tilbage til den ø, de sidst besøgte for tyve år siden.

For ti år siden oplevede 190.000 danskere musicalen MAMMA MIA! i København og Aarhus. Opsætningen havde et af de største forsalg til en dansk teaterforestilling nogensinde, og når musicalen vender tilbage, er det igen produktionselskabet PER SE, der står bag produktionen.

Ligesom sidst bliver musicalen opført med et dansk cast og med danske versioner af ABBAs allerstørste hits. Hvem der denne gang skal spille Donna, Sofie og alle de andre er endnu ikke besluttet, men vil blive fundet ved en række auditions i starten af det nye år.

Et globalt fænomen
Når MAMMA MIA! vender tilbage til Danmark i 2020, er det ti år siden den sidst fik premiere i Tivoli. Judy Cramers geniale idé om at kombinere ABBAs tidsløse sange med et fortryllende eventyr om kærlighed og venskab på et græsk ø-paradis har taget MAMMA MIA! på en rejse fra West End til hele verden. Det er blevet et sandt globalt fænomen.

Til dato har over 60 millioner mennesker oplevet musicalen – i alt 50 produktioner på 16 forskellige sprog. MAMMA MIA! er en af kun fem musicals, der har kørt i mere end ti år både på Broadway og i West End.  Den er samtidig den første vestlige musical nogensinde, der er blevet opført på mandarin i Folkerepublikken Kina.

Filmatiseringen fra 2008 – MAMMA MIA! produceret af Judy Cramer – blev den bedst sælgende ikke-animerede musicalfilm nogensinde efter releasen i 2008. Opfølgeren fra 2018 – MAMMA MIA! Here We Go Again– er ligeledes den bedst sælgende opfølger til en live action musicalfilm nogensinde.

Holdet bag forestillingen
Det er produktionsselskabet PER SE, der står bag opsætningen af MAMMA MIA! i Danmark. Det gjorde selskabet også, da forestillingen blev opført første gang på dansk. Tidligere har PER SE også stået bag opsætningen i Göteborg og siden hen også i Helsinki og Warszawa.

Som sidste gang kommer det kreative team fra London til København og står for at lave en originalproduktion af forestillingen – på dansk. MAMMA MIA! er skrevet af Catherine Johnson og instrueret af Phyllida Lloyd, med musik af Benny Andersson og Björn Ulvaeus. Koreografien er skabt af Anthony Van Laast, scenografi af Mark Thompson, lysdesign af Howard Harrison, lyddesign af Andrew Bruce og Bobby Aitken samt musikalsk supervision, musikmateriale og musikarrangementer af Martin Koch.

Publikum kan også glæde sig til igen at opleve Anne Linnets oversættelse af ”Mamma Mia”, ”Dancing Queen”, ”The Winner Takes it All” og i alt 22 udødelige hits fra forestillingen.

Previous articleEnergisk danseforestilling om de små øjeblikke fra Dansehallerne
Next articlePrisvindende komiker får debut på Broadway