#MeToo og Time’s Up påvirker klassisk Broadway-musical

My Fair Lady, musical, Broadway
FOTO: My Fair Lady (film, 1964) ©Mary Evans Picture Library Ltd

#MeToo og Time’s Up har de sidste mange måneder fyldt meget især i filmbranchen både her i Danmark og i Hollywood, og nu ser det ud til, at den også får indflydelse på den amerikanske scenekunst.

Om ca. en uge begynder forpremiererne på Broadway-musicalen My Fair Lady, men handlingen bliver ikke helt, som vi kender den. Instruktør Bartlett Sher har nemlig i kølvandet på de to bevægelser besluttet at give Eliza Doolittle kontrol over hendes egen historie. Det skriver Playbill.

Historien om Professor Henry Higgins, der transformerer den proletariske blomsterpige, Eliza, til high society-material og i hans øjne den perfekte kvinde, bliver nu byttet rundt. Sher vil i stedet for have fokus på Elizas historie og fortælle, hvordan hun selv ønsker at forbedre og kæmpe sig ud af sine trænge kår:

“My version much more leans toward Eliza and what Eliza goes through. She chooses to go and learn. She chooses to take her life in her hands and get out of her situation and challenge the conventions around her.”

My Fair Lady vender tilbage til Broadway for første gang i 25 år, og det er den Emmy-nominerede skuespillerinde Lauren Ambrose, der får fornøjelsen af portrættere den nye udgave af Eliza Doolittle. Musicalen kan opleves fra den 19. april på Lincoln Center Theater, og du kan finde billetter her.

Previous articleInge Sofie Skovbo forlader Aarhus Teaters ensemble
Next articleNy scene i Aarhus til gavn for non-profit projekter