Minifestival for eksperimenterende scenekunst flytter ind på Husets Teater

Foto: ri:vr + Home Made Climate Conference
Foto: ri:vr + Home Made Climate Conference

Den kuraterede gæstespilsscene TOASTER markerer sin åbning på Husets Teater i København med et brag. Fra den 25. oktober og tre uger frem flytter fire huskompagnier ind på teatret. Sammen skaber de en udviklende minifestival under navnet HUSSPEKTAKEL.

Hvad er TOASTER?

I december 2020 udpegede Statens Kunstfond Husets Teater og Den Frie Udstillingsbygning til Hovedstadens nye kuraterede gæstespilsscene. Projektet er døbt TOASTER og skal i de næste 4 år tilbyde teater- og udstillingsrum på tværs af institutioner og med kunstnere i både ind- og udland. TOASTER bliver derved hjemstedet for den eksperimenterende scenekunst i krydsfeltet mellem teater, performance og billedkunst. Stedet skal fungere som en drivkraft i udviklingen af feltet nationalt og internationalt, samt tydeliggøre miljøet for publikum.

HUSSPEKTAKEL bliver en smagsprøve 

Med den udviklende minifestival HUSSPEKTAKEL markeres åbningen af Toaster på Husets Teater med et festfyrværkeri af både internationale gæstespil, saloner, seminar og arbejdsvisninger. Det bliver en smagsprøve på, hvad Toaster kan og kommer til at gøre i årene, der kommer: Både præsentere danske og internationale kompagniers arbejde, samt udvikle feltet af værker på tværs af teater, performance og billedkunst.

”Det er en vigtig del af Toasters arbejde at skabe bedre rammer for det frie felt af kompagnier og scenekunstnere. En af vores måder at gøre det på, er ved at have huskompagnier, som vi kan lave længerevarende samarbejder med og sammen skabe de bedst mulige rammer for deres arbejde” udtaler den nyligt tiltrådte teaterchef på Husets Teater, Liv Helm, og fortsætter:

”Vi har inviteret fire huskompagnier, som vi i årene fremover vil udvikle værker sammen med. De starter med at udvikle deres idéer og metoder her i efteråret og til næste sæson kan jeg love, at publikum vil kunne opleve nogle helt nye forestillinger og performances her på teatret.”

Fire stærke kompagnier i huset

De udvalgte kompagnier tæller Logen’, ‘TOETT’, ‘Hestnes/Popovic’ ogInstitute of Interconnected Realities’, som alle dækker et bredt felt af scenekunstnere fra teater til performance. Nogle har baggrund som skuespillere, scenografer og instruktører, andre som dansere og koreografer. Det er fire kompagnier, der igennem en årrække har vist, at de har et stærkt kollektivt samarbejde og en særegen arbejdsmetode, som de hele tiden undersøger og udvikler videre på.

Du kan finde hele programmet for HUSSPEKTAKEL her.

Previous articleScenekunsteksplosion på FERAL FESTIVAL
Next articleSydfynsk Danseteater: Ti år og næsten voksen?