Mobil teater turnerer Sydjylland rundt med DE VÆGELSINDEDE

Foto - Søren Hasselgaard Skaanning

Teatret Møllen starter deres sæson med sommerforestillingen DE VÆGELSINDEDE den 1. juni. Den får premiere i Haderslev, hvorefter den dragere videre ud. Forestillingen foregår udenfor, og selve scenen er ladet på en rød lastbil. Det er gratis at overvære stykket, hvorved så mange som muligt kan opleve en hyggelig aften i det fri med god underholdning.

En komedie baseret på Holberg

Stykket af en komedie baseret på en gammel historie af Ludvig Holberg. Hovedpersonen i fortællingen den lunefulde modehandlerenke Lucretia, som ender i et kærlighedsdrama mellem to søskendepar. Samtidig har Lucretia det heller ikke helt nemt selv – hun lider nemlig af svære humørsvingerne, som skaber forvirring for folkene rundt om hende. Selvom det er baseret på en Holberg fortælling, så er det en komedie for alle. Man behøver derfor ikke have nogen forudgående viden om Holberg eller hyppige teatergængere. I stedet for lægger Teatret Møllen op til, at man skal tage afsted til en morsom aften, hvor man medbringer sin picnickurv, sidder på et tæppe og bliver underholdt – forhåbentlig i skøn, dansk sommervejr.

Teatret Møllen tager på turné

Efter sin premiere i Haderslev-by bliver den røde lastbil pakket sammen, hvorefter den drager ud på landevejene. Den besøger spillesteder i landet, men den bevæger sig også et lille smut syd for grænsen. Det er blandt andet Kolding, Tønder, Augustenborg og Årø, der får fornøjelsen. “Jeg glæder mig til at komme ud og se forestillingen spille forskellige steder i kommunen, og jeg håber, at folk vil have lyst til at krydse kommunegrænserne og opleve forestillingen udenbys,” siger Nikolaj Mineka.

Du kan læse mere om stykket og se turnéplan her.

DEN VÆGELSINDEDE er skabt i samarbejde med Sydslesvigsk Forening og TeaterSyd. Dertil er forestillingen Teatret Møllens bidrag til fejringen af 300-året for dansk teater, der har jubilæum i 2022.

Previous articleStøvlelandets største nulevende digter hyldes i dansk-italiensk samarbejde
Next articleCOME FROM AWAY: Nyt skud på den danske musicalstamme