Jacob Schjødt
Jacob Schjødt er ny direktør for Odense Teater. Foto: PR

Her er han – Odense Teaters nye instruktør. 40-årige Jacob Schjødt, en erfaren og prisbelønnet sceneinstruktør, der fik stillingen foran 33 andre kandidater.

Jacob Shjødt overtager posten efter Jens August Wille, der stopper efter otte år på posten.

Jacob Schjødt har instrueret otte forestillinger på Odense Teater. Siden 2012 har han været en del af teatrets faste dramaturgiat, der rådgiver direktøren om udvælgelsen af repertoire.

På Odense Teater huskes han måske særligt for sin iscenesættelse af Skammerens Datter.

Men også forestillinger som Den mystiske sag om hunden i natten, Anna Sophie Hedvig, samt Lad den rette komme ind. Sidstnævnte vandt en Reumert for bedste forestilling i 2016.

“Jeg er klar til et nyt skridt i min kunstneriske karriere, hvor jeg kan bruge mine kræfter på nye måder og præge dansk teater endnu stærkere”, siger Jacob Schjødt.

“Mit hjerteteater er et kompetent og fagligt dygtigt hus …”

“Odense Teater er mit hjerteteater. Det har været en fast base i hele min professionelle karriere, og jeg kender stedet indgående. Det er et kompetent og fagligt dygtigt hus med forrygende medarbejdere, som jeg har haft virkelig gode samarbejder med gennem årene”, siger han.

“Jeg ønsker at bygge videre på de meget stærke kunstneriske præstationer, som Jens August Wille har skabt, og samtidig tilføre nye formater, nye projekter og nye tiltag til teatret. Jeg glæder mig vanvittigt”, siger Jacob Schjødt.

Jacob Schjødt bor i København med sin kone Rikke og deres to børn på knap seks og to år. Familien har planer om at flytte til Odense, inden den nye direktør tiltræder stillingen til august 2021.

Også i den nye sæson, der netop er sat i salg, skal Jacob Schjødt instruere – nemlig den store udendørssatsning Misantropen.

Den spiller Odense Teater under åben himmel i Kongens Have ved teatret i foråret 2021.