Morgenens solopgang er medskaber af Primus på Godsbanen

Fotograf: Peter Ravnsborg

Fra den 1.-6. september kan du opleve Primus på Godsbanen i Århus – en forestilling i krydsfeltet mellem skulpturel samtidskunst og performativ og sansende scenekunst. I lyset af en ny dags begyndelse bliver publikum præsenteret for nye perspektiver på begrebet skabelse.

Den spektakulære forestilling Primus er en duet mellem to kvinder – en tildækket og en nøgen – en koreograf og en performer. Værket beskrives som en parafase over kunstnerisk og biologisk skabelse, hvor publikum møder en række formeksperimenter, hvor lys og fantasi spiller en central rolle. I samarbejde med visuel kunstner Signe Klejs, der står bag lysinstallationen The Hesitation of Light, har Nønne Svalholm skabt et foranderligt lysdesign. Designet består af lyset og farverne fra samme morgens solopgang, hvilket i forestillingen understreger, at hver dag rummer et unikt potentiale, og det betyder samtidig, at forestillingens lyssætning vil være forskellig til hver forestilling.

Om forestillingen 

Det er visuel kunstner Signe Klejs og kunstnerisk leder/koreograf Nønne Mai Svalholm, der står bag forestillingen, som er den første i en trilogi med titlen BIG BANG. Forestillingen opføres af performer Sisse Lunøe og koreograf Nønne Mai Svalholm.

Du kan læse mere om forestillingen og købe biletter her.

Det kunstneriske team består af: kunstnerisk leder/ koreograf: Nønne Mai Svalholm, dansere: Sisse Lunøe og Nønne Mai Svalholm, Scenografi og lysdesign: Signe Klejs og Nønne Mai Svalholm, komponist: Olga Szymula, Dramaturg og kreativ-producent: Carlos Calvo, dramaturgisk konsulent: Ida-Elisabeth Larsen, konsulent på lysdesign: Jon Skulberg, filminstruktør og fotograf: Michael Dinesen.

 

Previous articleFestival erstatter operaforestilling i Esbjerg
Next articleSanseværk for børn og unge: Oplev I Stilhedens Favn