MOULIN ROUGE! – THE MUSICAL får danmarkspremiere

Foto: Miklos Szabo

21 år efter verdenspremieren på Baz Luhrmanns kultdyrkede filmfænomen MOULIN ROUGE med Nicole Kidman og Ewan McGregor i hovedrollerne, kan One and Only Musicals i dag offentliggøre, at den prisbelønnede Broadway-musical, baseret på filmen, nu får sin første danske opsætning, efter at selskabet erhvervede rettighederne tilbage i 2019. MOULIN ROUGE! – THE MUSICAL får danmarkspremiere den 7. september 2023 i Falkoner Salen i København og opføres derefter i Vejle og Holstebro.

Den første danske produktion

Danmarkspremieren på MOULIN ROUGE! – THE MUSICAL er udset til at finde sted den 7. september næste år i Falkoner Salen, som totalforvandles til Paris’ mest berømte natklub Moulin Rouge omkring indgangen til det 19. århundrede. Det er en stjernebesat produktion, der bliver One and Only Musicals største og dyreste musicalsatsning til dato. Efter spilleperioden i København tager opsætningen vestpå, hvor den først kan opleves på Vejle Musikteater fra den 25. oktober og derefter i Musikteatret Holstebro fra den 8. november. 

Hos One and Only Musicals er de glade og stolte over at have fået rettighederne til at skabe den første non-replica-opsætning af MOULIN ROUGE! – THE MUSICAL i Skandinavien, i samarbejde med Sverige og Norge. CEO og Executive Producer Jesper Winge Leisner udtaler:

”Det har været en mangeårig drøm for mig at producere musicalversionen af Moulin Rouge. Vi var mange, der blev blæst fuldstændigt bagover af Baz Luhrmanns svimlende filmextravaganza for 20 år siden, og jeg havde samme følelse, da jeg så musicaludgaven på Broadway. Det er en forestilling, der både visuelt, musikalsk og fortællemæssigt slår benene totalt væk under sit publikum, og vi er enormt stolte over at få lov til at sætte denne eventyrlige musical på scenen og skabe den første danske produktion af MOULIN ROUGE! – THE MUSICAL – ovenikøbet med et sandt drømmehold både på og bag scenen. Vi glæder os alle helt vildt til at arbejde med opsætningen og vise den færdige forestilling om et års tid.”  

Foto: Miklos Szabo

Et sansebombardement for øjne, hjerte og ører

MOULIN ROUGE! – THE MUSICAL bliver et sansebombardement for øjne, ører og hjerte. Det er en musical med 30 af landets bedste skuespillere, sangere og dansere på scenen samt et prisbelønnet manuskript med en bevægende kærlighedshistorie i centrum, der bliver pakket ind i de mest spektakulære kulisser og kostumer. 

Og så har forestillingen et ekstraordinært orgie af sange vi kender og elsker, spillet af nogle landets bedste musikere. Publikum kommer både til at høre alle de store hits fra filmen og flere til. Med et repetoire på over 90 af musikhistoriens største hits spænder sangene mellem alt fra David Bowie og Quuen til Lady Gaga og Britney Spears. Alene det legendariske Elephant Love Medley-nummer fra filmen er udbygget til at rumme 20 af de største kærlighedssange fra det seneste halve århundrede.

Førende musicalstjerner funkler på scenen

I spidsen for det store cast har One and Only Musicals sikret sig landets førende musicalstjerne Silas Holst, der skal spille digterspiren Christian, der forelsker sig hovedkulds i den karismatiske kurtisane Santine. Silas Holst har en række af store og roste musicalpræstationer bag sig bl.a. Dirty Dancing og Saturday Night Fever. Tidligere i år modtog han både sit livs bedste anmeldelser og en Reumert-statuette i kategorien ”Bedste Mandlige Hovedrolle” for sin præstation som drag queenen Lola i Kinky Boots på Det Ny Teater. 

Overfor ham ses stortalentet Sara Viktoria Bjerregaard i rollen som ”the sparkling diamond” Santine. Hun blev færdiguddannet som skuespiller fra den Danske Scenekunstskole i 2019 og har siden 2012 medvirket i forestillinger på flere af landets største scener, herunder i spillefilm som De Forbandede År 1 og 2 af Anders Refn, Lykke-Per af Bille August, tv-serierne Badehotellet på TV 2 og Herrens Veje på DR1. 

I rollen som Moulin Rouge-natklubbens flamboyante ejer og sprechstallsmeister Harold Zidler er får man Rasmus Bjerg at se i sin musicaldebut. Gennem mere end 20 år har han begejstret hele Danmark i roller på film, tv og teatret. Om det er som John Mogensen i Ole Bornedals filmsucces Så længe jeg lever eller i karakterroller i f.eks. Forbrydelse og straf på Det Kongelige Teater, formår Rasmus Bjerg altid at få det ultimative ud af sine roller.

Som kunstneren Toulouse-Lautrec, der også historisk set havde sin gang i Moulin Rouge, kan publikum glæde sig til at opleve Laus Højby. Han kan lige nu opleves i PLATT-FORMS nyeste show i Tivoli og har haft et utal af markante roller i musicals, teaterkoncerter og stykker på bl.a. Det Kongelige Teater, Nørrebro Teater, Grønnegaards Teatret og Østre Gasværk Teater.

Foto: Miklos Szabo

Superhold bag scenen med Niclas Bendixen som instruktør

Forestillingen instrueres af Niclas Bendixen, der debuterede som teaterinstruktør med den Reumert-belønnede rockteaterkoncert 69 på Holbæk Teater, efterfulgt af musikforestillingerne Jeg er sgu’ min egen og Svantes viser på Nørrebro Teater, musicaludgaven af En kort – en lang på Aalborg Teater og Nørrebro Teater, flere udgaver af Cirkus Summarum og senest musicalklassikeren Cabaret på Aarhus Teater i foråret. 

Koreografien lægges i hænderne på erfarne Anja Gaardbo, mens den spektakulære scenografi som kombinerer fysisk produktion og state-of-the art-videoteknologi skabes af det internationale scenografnavn Takis. De hundredvis af overdådige kostumer designes af Astrid Lynge Ottesen, mens det er Joakim Pedersen, der kommer til at stå i spidsen for orkestret. Han er endvidere Music Executive Producer på musicalen for Danmark, Norge og Sverige 

Svendeprøve for HELE DANMARKS MUSICAL TEATER

MOULIN ROUGE! – THE MUSICAL bliver den absolutte svendeprøve for HELE DANMARKS MUSICAL TEATER. Og i Holstebro og Vejle er der glæde over udsigten til at skulle stå bag en af de største og dyreste danske musicalproduktioner i mange år. 

Direktør Anders Jørgensen fra Musikteatret Holstebro udtaler: ”Musikteatret Holstebro er stolt over at være med til at skabe den første danske opsætning af MOULIN ROUGE! – THE MUSICAL. Det er en stor, dyr og meget ambitiøs musicalproduktion som vi glæder os utrolig meget over at kunne præsentere for publikum næste efterår. Vi tror og håber, at det kan blive en historisk stor succes.”

Også i Vejle glæder de sig til at skulle stå bag den store musicalopsætning. ”MOULIN ROUGE! – THE MUSICAL er ikke “bare” en musical. Det er en enestående teaterbegivenhed, der har lagt både Broadway og West End ned, og det er en kæmpe ære, at Vejle er med til at bringe den første opsætning af denne fantastiske musical til Danmark”, siger direktør Mette Kier fra Vejle Musikteater

MOULIN ROUGE! – THE MUSICAL spiller i Falkonersalen i København fra d. 7. september 2023, i Vejle Musikteater fra d. 25. oktober og i Musikteatret Holstebro fra d. 10. november 2023. Læs mere og køb billetter HER.

Previous articleUnge operatalenter i Senesinos fodspor
Next articleDANSK TEATER 300 ÅR markerer 300 årsdagen med folkefest på Kongens Nytorv