Mungo Park får bevilget 600.000 til udvikling af samarbejder på Vestegnen

MUNGO PARK
MUNGO PARK © Mungo Park

Et flertal i Folketinget bestående af Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Radikale Venstre har bevilget i alt kr. 600.000 over de kommende tre år til, at teatret Mungo Park nu også skal spille samtidsteater kontinuerligt på Vestegnen.

Teatersamarbejde med politisk engagement

Det statslige engagement betyder, at Albertslund Kommune og Høje Taastrup Kommune nu sætter en proces i gang, som kan sikre et tilsvarende økonomisk bidrag fra hver af kommunerne, så samarbejdet kan accelerere.

Borgmester i Høje-Taastrup Michael Ziegler fortæller:

”Kulturglæden er stor i Høje-Taastrup over, at samarbejdet med Mungo Park kan blive en realitet. Det er spændende med et teatersamarbejde, der i særlig grad vil henvende sig til det unge publikum. Dette er endnu et skridt mod vores ambition om at gøre Høje-Taastrup til en ambitiøs kulturkommune.”

Borgmester i Albertslund Steen Christiansen udtaler ligeledes:

”Det er positivt og velkomment, at staten støtter publikumsudvikling i nye områder sammen med Mungo Park. Formand for Kultur- og Fritidsudvalget Hediye Temiz supplerer med, at hun ser frem til den politiske behandling i Albertslund, så vi forhåbentligt får mere teater i Albertslund og især for det unge publikum.”

Mungo Parks ambition med de næste tre års aktiviteter er at gøde jorden for et formelt samarbejde omkring en egnsteateraftale fra 2025, så det Allerød-baserede teater med anneksscene i Gladsaxe i fremtiden også indtager Vestegnen med opsøgende, nysgerrigt og provokerende samtidsteater.

Søren Søndergaard, kulturordfører Enhedslisten udtaler:

“Jeg er glad for, at vi med denne bevilling er med til at sikre tilsvarende bevillinger fra Albertslund og Høje Taastrup Kommune og dermed lægge det økonomiske fundament under, at Mungo Park i de kommende år kan levere samtidsteater til indbyggerne på Vestegnen. Et sådant samarbejde eksisterer allerede med Gladsaxe kommune, hvor jeg selv bor, og herfra ved, hvor vigtigt det er, at teatret også komme ud til folk, hvor de bor og ikke bare er noget, som de skal rejse efter.”

Et teater i bevægelse

Aftalen betyder, at borgerne i Albertslund og Høje Taastrup i de kommende år vil møde Mungo Parks forestillinger på de kommunale spillesteder, ligesom teatret aktivt vil arbejde med dialog og opsøgende arbejde i samarbejde med kommunernes institutioner.

Teaterdirektør Anna Malzer udtaler:

”Det er en kæmpe mulighed, som vi får på Mungo Park. Vi har oplevet vidt åbne døre og en stor interesse hos medarbejdere og tilskuere i Albertslund og Høje Taastrup overfor vores forestillinger og vores moderne tilgang til teater. Jeg glæder mig til at rykke scenekunsten tæt på endnu flere tilskuere i Københavns forstæder.”

Mungo Parks primære aktiviteter vil fortsat finde sted i Allerød, hvor Allerød Kommune i øjeblikket i samarbejde med teatret er i gang med at udvide og modernisere teatersal og produktionsfaciliteter.

Allerøds borgmester Karsten Längerich udtaler:

”Vi deler Mungo Parks glæde over den store interesse for teatrets indhold fra kollegaerne i Albertslund og Høje Taastrup, hvilket lægger sig i forlængelse af vores gode samarbejde med Gladsaxe Kommune. Allerød Kommunes mangeårige engagement i Mungo Park og den aktuelle bygningsudvidelse afspejler, at vi som kommune anser kunst, kultur og fritidsliv som et afgørende element i borgernes liv.”

Previous articleNøddeknækkeren får igen digital premiere på Kgl Xtra
Next articleDet Ny Teater igangsatte prøver på KINKY BOOTS på nedlukningens 2. dag