Mungo Park går til podcasten

Mungo Park Lyt
Mungo Park Lyt © Mungo Park

Som det første teater i Danmark lancerer Mungo Park en podcast med selvstændige historier, der er uafhængige af teatrets forestillinger. Podcasten hedder Mungo Park Lyt, og første serie af den nye podcast hedder ‘Vold i mørket’, og handler om vold mod mænd i parforholdet.

Med Mungo Park Lyt ønsker teatret at tage fat i samfundets tabubelagte problematikker og sætte spørgsmålstegn ved vanetænkning. De vil også gerne skabe en krydsning mellem teatrets evne til at fortælle og podcastens dokumentariske reportage – og dermed et nyt udtryk for teatret.

Fokus på vold mod mænd

I podcastens første serie ‘Vold i mørket’ gives mikrofonen til voldsramte mænd, som fortæller om deres liv med en voldelig, kvindelig partner. Vi kommer til at opleve partnervold helt tæt på gennem Christians og Adams historier, som fortæller om et liv med vold i hverdagen, og hvor svært det er at spørge om hjælp, i et samfund, hvor voldsramte kvinder er ofre, men voldsramte mænd er tabere.

Vi hører sjældent fra mænd der bliver udsat for vold af deres kvindelige kærester og koner. Hvorfor kan manden i et forhold ikke være voldsofferet? Og hvorfor kan kvinden ikke være voldsudøveren?

Den 29. april inviterer Mungo Park til debat med udgangspunkt i ‘Vold i mørket’. Har kan man møde Adam fra podcastserien, som har levet i et voldeligt parforhold, leder af Mandecenteret på Christianshavn, Morten Kjær, og podcastens fortæller Louise Voller, til en debataften, hvor emnet diskuteres i dybden. Arrangementet er gratis og foregår på Mungo Park i Allerød. Læs mere om arrangementet her.

Der kan findes meget mere information om Mungo Park Lyt her.

Previous articleHimmerlands Teater præsenterer ny sæsonbrochure
Next article‘Ghost’-par fortsætter som musicalpar