Mungo Park genåbner 8. juni – men burde holde lukket

Mungo Park
Mungo Park klar til at genåbne den 8. juni med forestillingen Kvinde kend din krop

Mungo Park i Allerød er efter regeringens anbefalinger klar til at genåbne. Det sker mandag den 8. juni med teatrets klassiker KVINDE KEND DIN KROP, der spiller for tiende år i træk.

Men egentlig burde teatret holde lukket. Det er nemlig langt fra økonomisk rentabelt, når der til den tid sandsynligvis bliver restriktioner for afstand mellem publikum og dermed for antal tilskuere i salen.

“Vi åbner, fordi vi føler en forpligtelse over for publikum og fordi vi er sat i verden for at spille teater,” siger teatrets direktør Anna Malzer.

“Vi mangler fortsat at få mere konkrete svar fra regeringen på, hvordan vi skal genåbne den 8. juni”, siger hun.

“Vi spiller, men hvor længe kan vi holde til det økonomisk …”?

“Må vi fylde salen op med så mange som muligt, så længe der sikres én meters radius omkring hver gæst – eller må der max være 30-50 personer i salen, som forsamlingsforbuddet forventes at ligge på til den tid? Bliver vi kompenseret af regeringen for de resterende manglende billetindtægter?”, spørger Anna Malzer.

“Når vi genoptager arbejdet, kan vi ikke benytte hjælpepakkernes muligheder for lønkompensation. Men på trods af, at vi mangler en del svar fra Kulturministeriet, insisterer vi på at gøre dét, vi er sat i verden for af de offentlige støttekroner – nemlig at spille teater”, siger Malzer, men tilføjer, at spørgsmålet bare er, hvor længe teatret kan holde til at spille for et begrænset antal publikummer.  “Vi er så afhængige af billetindtægter, som vi er”, siger Malzer.

Når Mungo Park genåbner, bliver det naturligvis efter myndighedernes regler til punkt og prikke, så teatret kan sikre gæsterne en tryg og sikker teateroplevelse.

Kvinde kend din krop er blevet ikonisk

Den første forestilling efter nedlukningen – “KVINDE KEND DIN KROP”, er en klassiker, der vakte opsigt på grænsen til ramaskrig, da den udkom første gang i 1975.

Kvinde kend din krop
Den ikoniske forestilling Kvinde kend din krop spillede første gang i 1975. Foto: PR

Som rødstrømpernes kampskrift i kvindelig selvopdagelse og selvrespekt var den revolutionær. Siden er den blevet ikonisk og efterfølgende har hvert årti fået sin årgang.

Mungo Parks KVINDE KEND DIN KROP udspiller sig som en collage af udtræk fra bøgernes vejledninger, vævet sammen af tanker, følelser og erfaringer fra virkelighedens kvindeliv.

Mungo Park
Henrik Prip og Marianne Mortensen står på scenen i Kvinde kend din krop. Foto: PR

Tilsat humor går det over kvinderoller, orgasme og overgangsalder til nyere fænomener som plastikkirurgi og stress.

Forestillingen er produceret i samarbejde med det norske Rogaland Teater i Stavanger. Manuskript og iscenesættelse er lagt i hænderne på den prisbelønnede instruktør Kamilla Wargo Brekling og på scenen står Marianne Mortensen og Henrik Prip.

Man kan læse mere om Mungo Parks program og bestille billetter her.

Previous articleOdense Teaters ny sæson: Fra Woody Allen dramatik til Bonny og Clyde
Next articleMød Odense Teaters ny direktør: Jacob Schjødt