Mungo Park Kolding skifter navn til TeaterTID i 2020

TeaterTID
Mungo Park Kolding skifter navn til TeaterTID i 2020. Foto: PR Foto

TID til teater, der fanger tiden.
TID til teater, der rammer ind i tiden.
TID til teater, der stopper tiden.
Det er kort og godt TeaterTID.

Tidligere i efteråret kappede Mungo Park Kolding navlestrengen til det gamle moderteater i Allerød og er klar til at markere sig i eget navn. Derfor skifter teatret den 1. maj 2020 navn til TeaterTID. Men det er ikke det eneste nye. Koldings egnsteater bruger også anledningen til at revitalisere teatrets profil, struktur, organisering og ambitioner.

Under det nye navn vil TeaterTID fortsat skabe vedkommende, dagsordensættende og tankevækkende ny dramatik, der afspejler den tid, vi lever i, og være en kunstnerisk kommentar til tiden. Teatret vil stadig have fokus på professionel scenekunst i særklasse, men de vil samtidig bruge anledningen til at udfordre rammerne, udfordre måden at udvikle på, samt udfordre nye måder at komme ud over scenekanten på.

Inddragelse af byens borgere

Ønsket med det nye TeaterTID er, at det i højere grad skal afspejle Koldingområdet og inddrage byens geografi, egnskultur og mennesker i udviklingen af fremtidens teater for, med, i og omkring Kolding. TeaterTID vil kort sagt invitere flere med ved at styrke og dyrke samarbejdet og eksperimentere med nye måder at involvere, engagere, interagere endnu mere og skabe nye samarbejder, synergier og symbioser på tværs og på trods.

Fra Mungo Park Kolding til TeaterTID

I november 2008 etablerede Mungo Parks daværende teaterdirektør Martin Lyngbo et nyt søsterteater i Kolding, som fik navnet Mungo Park. Teatret har fungeret som et ensemble- og repertoireteater og præsenterer 2-3 nye forestillinger hver sæson. Senere har Lasse Handberg i en årrække haft succes som teatrets direktør. Siden 2017 er det Sophie Lauring, der har stået i spidsen for teatret i Kolding, hvor hovedfokus har ligget på at udvikle teatret som egnsteater med rødderne solidt plantet i regionen omkring Kolding. Denne udvikling kulminerer i foråret 2020 med navneskift og løsrivelse fra Mungo Park-konceptet.

Læs mere om Mungo Park Koldings nye profil her.

Previous articlePremiere på sjette afsnit af Teaternyheder på dk4
Next articleGuide: Hvad skal du og dine børn opleve i julen?