Mungo Park Kolding vil fremover stå på egne ben

På Mungo Park Kolding kan man denne sæson bl.a. opleve forestillingen TO HVIDE MÆND. ©2019 Palle Peter Skov

Teatret Mungo Park Kolding har offentliggjort, at de fremover vil stå på egne ben. I fremtiden forsætter de i eget navn og bliver dermed også et lokalt egnsteater uden formelt fælleskab og tilknytning til Mungo Park i Allerød.

Mungo Park Kolding blev etableret tilbage i 2008 som et søsterteater til Mungo Park i Allerød af Mungo Parks daværende teaterdirektør Martin Lyngbo. Lyngbo etablerede Mungo Park Kolding med det formål at udbrede teatret i Allerøds løfte om at højne kvaliteten af det offentlige rum via teaterforestillinger. Med dette afsæt fortsætter Mungo Park Kolding nu eget navn.

Fokus på lokal forankring

Mungo Park Kolding har formået at blive et veletableret lokalt teater, som år efter år har øget sine aktiviteter med dagsordensættende forestillinger. Mungo Park Kolding ønsker nu at fokusere og lægge vægt på den lokale forankring, og defor har de valgt at stå på egne ben. Mungo Park Kolding, Mungo Park og Kolding Kommune har taget beslutningen i fællesskab.

Teatrets nye navn vil blive annonceret inden for den nærmeste fremtid.

I forbindelse med beslutningen udtaler Mungo Parks bestyrelsesformand Mogens Hugo: “Efter elleve år har vi forståelse for, at teatret i Kolding ønsker en mere selvstændig identitet. Vi er stolte over at have startet og løbet teatret i Kolding i gang, og der har været mange succesfulde forestillinger på programmet gennem årene. Vi ønsker teatret i Kolding al held og lykke fremover”.

Formand for Mungo Park Koldings bestyrelse Merete Due udtrykker også, at man i Kolding har været glade for det samarbejde og den store støtte, som Mungo Park i Allerød har givet gennem tiden og nu glæder sig til at stå på egne ben: ”Vi har været rigtig glade for at have det stærke Mungo Park-brand og teatrets forretningsmodel med fra begyndelsen, og det har helt klart betydet meget for vores succesVi er klar til en ny rejse og er klar til at udforske, hvordan vi kan være med til at løfte og understøtte kommunens visioner og det lokale kulturliv med scenekunst i særklasse”.

Om Mungo Park Kolding

Da Mungo Park Kolding blev etableret tilbage i 2008, var det med instruktør Moqi Simon Trolin i spidsen som teaterdirektør. Siden etableringen har teatret fungeret som et ensemble- og repertoireteater med årskortordning og 2-3 nye forestillinger pr. sæson – efter model fra Mungo Park i Allerød. Efter Trolin havde Lasse Handberg succes som teatrets direktør i en årrække. Siden 2017 har Sophie Lauring været teaterdirektør, og med hende ved roret har hovedfokus ligget på at udvikle teatret som egnsteater med rødderne solidt funderet i regionen omkring Kolding.

Læs mere om Mungo Park Kolding her.

Previous articleSaml penge ind til fordel for kræftramte børn med 24 Timers Musical
Next articleFå et indblik i fremtidens danske dramatik med TO HVIDE MÆND