Mungo Park udvider med ny teatersal

Mungo Park. Foto: Christensen & Co

Dette forår begynder byggeriet af en ny teatersal på Mungo Park i Allerød. Den nye teatersal bliver opført som tilbygning til den nuværende med moderne faciliteter, flere sæder og en større scene.

Det er i forbindelse med det netop vundne udbud af byggeriet, at den nye teatersal er blevet en realitet. Mungo Park vil fortsætte med at spille forestillinger i den eksisterende teatersal under det meste af byggeperioden.

Et teater med nye muligheder

”Det er fantastisk, at vi efter rigtig mange års arbejde nu er kommet dertil, hvor teateret får en ny sal. De har længe haft for snævre rammer, og nu skabes muligheden for at udvide rammerne med en ny flot teatersal. Mungo Park er rigtig vigtig for kulturlivet i Allerød, og teatret er således også en hjørnesten i udviklingen af Kulturtorvet i bymidten. ”siger Merete Them Kjølholm, Udvalgsformand for Kultur- og Idrætsudvalget.

“Jeg er overbevist om, at det kommer til at betyde rigtig meget i mange år fremover for vores altid trofaste publikum, for byen Allerød, for teaterbranchen og ikke mindst for alle på Mungo, at vi nu får en topmoderne sal til at huse alle de historier, vi har på hjerte,” siger Anna Malzer, direktør for Mungo Park.

Tilbygningen er finansieret af Allerød Kommune med 22,5 mio. kr. og støttet af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond med hhv. 15 og 6 mio. kr.

Det bliver entreprenørselskabet Adserballe & Knudsen A/S, der som hovedentreprenør skal realisere byggeriet af den kommende nye teatersal. Allerød Kommune vil som bygherre indgå kontrakt med Adserballe & Knudsen.

Borgmester Karsten Längerich udtaler: ”Det er meget glædeligt, at byggeriet af en ny teatersal nu kommer i gang. Helt i tråd med byrådets vision er vi nået til denne milepæl i et godt samarbejde, hvor vi selvfølgelig også er taknemmelige for den støtte, byggeriet har fået af to fonde. En ny teatersal til vores velfungerende egnsteater skaber livet i bymidten, i kommunen og ja faktisk i hele teatrets opland i Hovedstaden.”

Læs mere om Mungo Park og deres kommende forestillinger her 

Previous articleSyddjurs Egnsteater sætter sanserne i spil med Møllerup Gods
Next articleDen Jyske Opera modtager international prisnominering