Musikalsk forestilling fejrer 68’er-oprøret og datidens utopier

68, Det Kongelige Teater
FOTO: 68 ©Emilia Therese

I år fylder 68-oprøret 50 år. Det Kongelige Teater og Teater Sort/Hvid går derfor tilbage i tiden med forestillingen 68. Forestillingen indeholder ikoniske sange og tekster fra tiden omkring 1968. På scenen står et mystisk spøgelsesagtigt band og hjemsøger publikum med slagordene og ideologierne.

Musikken fra 60’erne har en helt særlig plads i manges bevidsthed med store kunstnere som The Beatles, The Who og Jimi Hendrix. 1968 var også protesternes år. Den eksperimenterende ungdomskultur kulminerede i et oprør, der ville stoppe autoriteternes undertrykkelse af bevidsthedens og tankernes frihed.

Forestillingen er instrueret af Christian Lollike, der i øjeblikket også er aktuel med farcen ’Hospitalet’ på Teater Sort/Hvid. Han har desuden instrueret succesen ’Erasmus Montanus’ af Ludvig Holberg på Aarhus Teater, der i 2017 modtog Reumertprisen for årets teaterforestilling.

På scenen kan man bl.a. opleve Morten Hee Andersen, Peter Plaugborg og Tammi Øst. 68 spiller i Skuespilhuset frem til den 23. maj, og du kan finde billetter her.

Previous articleSatirisk komedie undersøger vores behov for ledertyper
Next articleEthan Hawke og Paul Dano får hovedrollerne i ny Broadway-produktion