Over vadehavet, Hans Rønne, Teatret Svalegangen
FOTO: OVER VADEHAVET. ©Teatret Svalegangen

Den 25. september åbner Teatret Svalegangen i Aarhus dørene op for Hans Rønnes nye forestilling ”OVER VADEHAVET”. OVER VADEHAVET handler om tre mennesker i sandet, og om hvordan deres fuglekiggeri giver nye synsvinkler på tilværelsen og naturen.

Fra det flade land observerer de fuglenes frie flugt mellem himmel, hav og videre ud i horisonten. Det er deres hobby, en livsstil, en konkurrence. Det er muligvis et komisk syn udefra, men ikke desto mindre en aktivitet, der bliver udført med den største alvor. Særligt i foreningen Trækfuglenes Venner.

Hans Rønne er tilbage

Hans Rønne og Teatret er tilbage med en musikalsk forestilling til himlens fugle. OVER VADEHAVET handler om tre mennesker i sandet, og om hvordan deres fuglekiggeri giver nye synsvinkler på tilværelsen og vores forhold til naturen.

Vi møder de tre konkurrerende fuglekiggere: Den enevældige formand Heike Iversen, hendes assistent Frikke, der med sit skarpe blik sikrede formanden førstepladsen ved seneste optælling, og hendes indædte rival Rigmor Gram. Fra det flade land observerer de fuglenes frie flugt mellem himmel, hav og videre ud i horisonten. Det er deres hobby, en livsstil, en konkurrence. Det er muligvis et komisk syn udefra, men ikke desto mindre en aktivitet, der bliver udført med den største alvor. Særligt i foreningen Trækfuglenes Venner.

Instruktør Hans Rønne udtaler: ”De tre fuglekiggere Gram, Iversen og Frikke er fortalere for hver deres menneskesyn. Gram ser mennesket som ren natur. Alt liv kan forklares naturvidenskabeligt. Iversen derimod står strengt på, at mennesket har fuldstændig handlefrihed og er hævet over dyrene. Imellem Grams kyniske og Iversens idealistiske syn på mennesket sidder Frikke, som blot forsøger at være til stede midt i tilværelsen.”

Naturen synger

Med sang og musik og et vemodigt glimt i øjet sætter OVER VADEHAVET fokus på himlens frie fugle og den længsel, de efterlader. Forestillingen har skelet til Steen Steensen Blichers digtsamling Trækfuglene, som Blicher selv kaldte for en naturkoncert ud fra den idé, at naturen synger til mennesket. På samme måde er OVER VADEHAVET en musikalsk fortolkning af landskabet og menneskene, som lever her. Flyv forbi Trækfuglenes Venner i september.

Læs mere om forestillingen og køb billet her.

Tidligere artikelGratis musikfortælling med kæmpe kor åbner festival
Næste artikelStatens Kunstfond og Udviklingsplatformen vil sætte den frie scenekunst ud i hele landet