Musikalsk kønsrolleleg i Teater Nordkrafts WOYZECK

Foto: Martin Høyer

Fra den 27. august til den 16. september 2022 kan du opleve Georg Buchners Woyzeck i en musikalsk genfortolkning på Teater Nordkraft i Aalborg.

Skuespillerne Laura Kold, Jakob Hannibal og Patrick A. Hansen og musikerne Martin Ullits Dahl og Jimmy Nyborg kan opleves på scenen.

Teater Nordkraft vender tilbage med instruktøren Minna Johannessons iscenesættelse af kærlighedstragedien Woyzeck. Værket – som efter Buchners død blev offentliggjort i en fragmenteret og ufærdig udgave – har lige siden udfordret scenekunstnere over hele verden til at genfortolke klassikeren.

Woyzeck er en af teatrets store kærlighedstragedier, som hos Nordkraft udfolder sig lokalt forankret i Aalborgs karneval univers. 

Den unge Woyzeck, spillet af Laura Kold, er dybt forelsket i sin kæreste Marie. Johannesson bytter rundt på kønnene – Woyzeck spilles af en kvinde mens Marie spilles af en mand. Denne legen med kønsroller er kun et af de mange greb, som tages i brug for at repræsentere den utæmmede karnevals stemning, som søger efter det grænseløse. Ved at slippe de kendte karakterer løs i en vild karnevalsnat får de mulighed for at opgive, den de var og blive til en anden.

Kendte hits i nye klæder

Den unge Woyzeck må erkende, at kærlighed ikke er nok, når en fest vender det hele for den unge kvinde. Hun kan blot se på mens Marie og hendes kærlighed til ham driver hende til vanvid. For at bidrage yderligere til det festlige univers underbygges seancen med kendte musikalske indslag af de glitterklædte musikere på scenen. Der spilles hits som Lars Lilholts “Kald det kærlighed”, Labans “Hvor skal vi sove i nat?”, Rocazinos “All my love” og mange flere.

Woyzeck spiller på Teater Nordkraft fra den 27. August til den 16. September 2022.

Varighed: 1 time og 30 minutter uden pause. Den anbefales fra 15 år og er en del af Nordkrafts forestillinger til udskoling og ungdomsuddannelser

Du kan købe billetter samt få mere information om forestillingen ved at klikke her.

Previous articleOdense Sommerrevy kommer til Aalborg med en humoristisk spejling af samtiden
Next articleOPGANG2: 50 år med fokus på kunst, kultur og mennesker