Musikalsk opgør med individualismen på Teater Katapult

Foto: Andreas Bergmann Steen

Den 21. april kan perfomancekoncerten VI ÅBNER MUNDEN – OG HØRER SAMMEN opleves i et gæste spil af og med performancekunsteren Anika Barkan på Teater Katapult.

Vores sociale kompas vækkes i dennne uortodokse og samfundsaktuelle performancekoncert. Forestillingen er et musikalsk opgør med individualismen og tendensen til protestløst at lade stå til og lade fællesskabet sejle. VI ÅBNER MUNDEN – OG HØRER SAMMEN rykker ved det, der skal til, for at vække vores engagement i samfundet. Det samfund, som vi alle er en del af.

Om forestillingen

I forestillingen møder vi en borger, der ønsker at gøre op med vores individualiserede samfund. Hvor man tidligere kunne samles om store sager, skabe protester og i fællesskab rykke på de samfundsmæssige udfordringer, ser vi i dag i stedet en tendens til at mange af os bare lader stå til. VI ÅBNER MUNDEN – OG HØRER SAMMEN er en ærlig og samfundsaktuel performancekoncert, hvor Anika Barkan tør skubbe til grænserne. Hun åbner vores øjne for, at vi ved at stå sammen kan skabe en bedre fremtid.

Forestillingen har tidligere spillet for et begejstret publikum på GATE Theater i London, Warehouse9 i København, Teater Momentum i Odense, samt i Riga og senest på kunstner-research-slottet Monthelon i Frankrig. Og nu er turen kommet til Teater Katapult i Aarhus.

Principiel utopi

I en tid, hvor mistilliden til politikerne og til de eksisterende systemer er udfordret, er det måske på sin plads med et opgør? Måske er det på sin plads at se hinanden i øjnene og prøve at finde fællesskabet frem igen? I et forsøg på at genfinde sin barndoms gejst og tro på, at vi sammen kan forandre verden, beslutter Anika Barkan sig i forestillingen for at skrive et utopisk principprogram. Sammen med komponisten Mika Forsling, der med kyndige råd og opbakning fra sin far, der i hele sit 80 år lange liv har engageret sig i den sociale kamp, sætter de dagsordenen for et opgør med vores samtid.

Forestillingen er en samfundsaktuel og politisk undersøgelse, der rejser en vedrørende debat omkring handlingslammelse, politikerlede, individualisme og spørgsmålet om, hvorvidt vi har noget at kæmpe for. Der opfordres til en debat, hvor vi lytter til hinanden. Ungt Teaterblod har skrevet: 

”Det er både en forestilling såvel som en opsang. Anikas tilstedeværelse på scenen er skøn, og hun formår, uden det helt store følelses-hurlumhej, både at vende hårde tematikker såvel som at bringe latter ud blandt publikum.”

Anika Barkans perfomancekoncert VI ÅBNER MUNDEN – OG HØRER SAMMEN kan opleves den 21. aprilTeater Katapult.

Se mere og køb billetter til forestillingen her.

Previous articleNÆSEN får premiere på Det Kongelige Teater
Next articleVerdens sjoveste musical? Oplev THE PRODUCERS!