Musikforestilling af Reumertvindende manuskriptforfatter

Musikforestilling
Jagten på det Gode Menneske - Baggaardteatret

Teaterforestillingen “Jagten på det gode menneske” er en forestilling om forfatteren Karin Michaëlis med ny musik af KATINKA. Karin Michaëlis blev verdensberømt i sin samtid, men er næsten glemt her i hendes hjemland. Det gør denne musikforestilling op med.

Forestillingen får københavnerpremiere på Aveny-T d. 2. marts og kan opleves frem til d. 7 marts. Forestillingen har urpremiere for et inviteret publikum på det sydfynske teater, BaggårdTeateret, den 22. februar.

Efterfølgende rejser forestillingen rundt i Danmark til forskellige teatre. Forestillingen kommer til Aveny-T i København fra 2. – 7. marts, og spiller på Randers Egnsteater fra 9. – 10. marts og på Mungo Park Kolding 11. – 13. marts.

Efter turneen vender forestillingen hjem til BaggårdTeatret, hvor den spiller fra d. 16. – 21. marts. Der er altså rig mulighed for at komme til at lære Karin Michaëlis bedre at kende. 

Stærke kvinder om at skildre en stærk kvindeskæbne

Bag manuskriptet er Julie Maj Jakobsen, der i 2018 vandt en Reumert som årets dramatiker. Det er samtidig den prisbelønnede danske sangerinde Katinka, der har skrevet helt ny musik til forestillingen. Katinka medvirker også selv på scenen, hvor hun skal udfolde sig på anden vis. Både manuskript og sangtekster er en del af den bog, der bliver udgivet i forbindelse med forestillingens premiere. Bogen, der har navn efter forestillingen, rummer uddrag fra Den Farlige Alder samt en række personlige essays om Karin Michaëlis og de spor, hun har sat sig. 
Især Karin Michaëlis’ børnebøger, der er oversat til over 23 sprog, er blevet berømte i udlandet. Herhjemme er Karin Michaëlis desværre gået i glemmebogen, og det forsøger forestillingen “Jagten på det gode menneske” at gøre op med. 

Kan man være god i en ond verden?

Det er et episk drama om det 20. århundrede set gennem en stærk kvindeskæbne. En filosofisk søgen efter det gode – også i en farlig tid. Men er det muligt at være god i en ond verden?

Karins liv udfolder sig i lyset af verdensbegivenhederne, og mens hun vokser op som et ungt menneske med stærk skrivetrang, tager en mor i den østrigske by Linz sin søn op i armene. Lille Adolf. Krigen rykker nærmere, og Karin, der har etableret sig om international forfatter, åbner sit hjem på Thurø for en række politiske flygtninge fra Tyskland. Krigen kræver, at alle tager stilling. Kan man lave om på virkeligheden uden at skære sig på løgnen?

Reumertvindende manuskriptforfatter

Manuskriptet til “Jagten på det gode menneske,” skrevet af Reumertvindende Julie Maj Jakobsen, bliver udgivet på Politikens Forlag d. 2 marts. Bogen indeholder sangtekster af Katinka Bjerregaard og nye essays af kunstnere og forfattere som Amalie Langballe, Bo Tao Michaëlis og Anna Wegener.

Læs mere om forestillingen og køb billetter til forestillingen på BaggårdTeatret her. Læs mere og køb billetter til forestillingen på Aveny-T her.

 

Previous articleNiels Ellegaard fra Vild med dans – The musical: “Vi bør danse noget mere”
Next articleOdin Teatret skildrer kunstmalerens Goyas liv