MYKA inviterer babyer og gravide i teatret

Ocean af MYKA
Grafik: Nete Banke/Imperiet

Dansekompagniet MYKA inviterer babyer og deres voksne ind i et sanseligt havunivers med forestillingen OCEANTeater FÅR 302. Komplet med havdyr og plastikforurening, får både babyer og voksne en oplevelse. Ud over babyer fra 3-7 måneder og barselsforældre, er forestillingen målrettet gravide, som kan få en fælles scenekunstoplevelse med deres baby i livmoderen. Forestillingen har premiere 25. maj og spiller som del af CPH STAGE.

En oplevelse for både babyer og voksne

Bag forestillingen står koreograf My Grönholdt, som er kunstnerisk leder af dansekompagniet MYKA og senest udvalgt til Statens Kunstfond’s “Karriereprogrammet – Den Unge Kunstneriske Elite” i 2020-2022. My Grönholdt har tidligere skabt baby og småbørnsforestillingerne POLAR BEAR og NATTEN, og med OCEAN er det første gang hun laver en forestilling både for babyer og gravide. Ved siden af sit virke som koreograf er hun mor til tre børn, alle under 7 år.

Forstillingen handler om håb for fremtiden, og henvender sig både til babyer og voksne: Babyerne bliver draget af sanseligheden og stemningen og de voksne tilbydes også refleksion om plastikforurening i verdenshavene og håb om fremtiden for de kommende generationer af liv. 

“OCEAN er ikke en babyforestilling, hvor de voksne kun er babyernes ledsagere – det er også en forestilling, hvor de voksne får en sanselig scenekunstoplevelse som er et tilbud alle på barsel fortjener at få mulighed for at opleve. Børn fornemmer når deres voksne er rolige og har det godt, og det får også babyerne til at slappe af og overgive sig til oplevelsen. Derfor ser vi OCEAN både som en baby og en voksenforestilling, hvor begge får forskellige, men gode oplevelser sammen i to forskellige lag, samlet til et univers og udtryk af høj kunstnerisk kvalitet med høje ambitioner for de yngste og deres voksne”. siger My Grönholdt.

En grøn forestilling

Forestillingens kostumer og scenografi er skabt af kunstnerduo’en Baum&Leahy, der arbejder med forestillingens grønne vision. 

“I vores arbejde med scenografi og kostumer til OCEAN er et bæredygtigt materialevalg centralt: Vi forsøger så vidt muligt kun at bruge materialer der enten er genanvendte og genanvendelige, biologisk inaktive eller biologisk nedbrydelige. Vi har blandt andet besøgt Plastix i Lemvig – en virksomhed der opsamler op til 50 ton plastik fiskenet og reb om ugen og omformer det til plastik-granulater, der kan bruges til at lave nye elementer. Vi har også fået overskudsmateriale fra sejl-produktion i Nykøbing Sjælland og lokalt, tørret ålegræs.” siger Amanda Baum og Rose Leahy og fortsætter:

“Vi håber at kombinationen af det bearbejdede og det rå materiale giver publikum oplevelsen af den mulige forvandling fra eksisterende plastaffald til nye objekter, der kan være et led i fremtidens mere bæredygtige cradle-to-cradle materiale-kredsløb. Vi er inspirerede af det håbefulde element i OCEAN, og ønsker med scenografien at kombinere bæredygtige materialer og produktionsmetoder- og teknologier med et drømmebillede af den grønne fremtid, der kunne vokse ud af de muligheder der findes allerede idag.”

Forestillingen vises hver dag til og med den 6. juni. Læs mere og køb billet her. 

Læs mere om dansekompagniet MYKA her.

Previous articleOplev AFRO TO THE FUTURE på Teater Grob
Next articleSe de nominerede til Årets Reumert 2021 lige her!