Når ung kærlighed ender tragisk

Dig og mig ved daggry, ungdomsteater, ungdomsroman, Teater Nordkraft, dramatisering
FOTO: Fra prøverne på Dig og mig ved daggry ©Louise Dybbro

Dig og mig ved daggry er titlen på en ny dramatisering om ung kærlighed og dens brutalitet. Forestillingen er baseret på Glenn Ringtved og Sanne Munk Jensens ungdomsroman fra 2013, der er trykt i over 15.000 eksemplarer.

Her møder vi den 17-årige Louise, der møder den lidt ældre Liam i Aalborgs natteliv, hvorefter de forelsker sig hovedkulds i hinanden. En række uheldige begivenheder gør dog, at det unge par ikke ser anden udvej end at begå selvmord. Sammen springer de ud fra Limfjordsbroen, lænket til hinanden med håndjern.

Dig og mig ved daggry er den fatale historie om ung kærlighed så vild og meningsfyldt, at den er værd at dø for. Det er en fortælling om kærlighed, tilfældigheder, misforståelser, svigt og tilgivelse. Blandt de medvirkende er Alexander Clement, Jela Natius Abildgaard, Lærke Schjærff Engelbrecht, Petrine Agger og Jacque Lauritsen.

Forestillingen er iscenesat og instrueret af Minna Johannesson, som blandt andet vandt ‘Årets Reumert’ for ‘Anne Linnet Teaterkoncert’ i 2013 på Aalborg Teater. I et interview om forestillingen fortæller Johannesson følgende:

“Liam og Louise er store børn, de er det dyrebareste der findes. Og alligevel bliver der ikke passet på dem. Og forestillingen undersøger hvordan det kunne ske, og hvorfor.”

Dig og mig ved daggry spiller på Teater Nordkraft fra den 5.-19. maj og kan også opleves på festivalen CPH STAGE. Læs mere og find billetter her.

Previous articleAalborg Teater undersøger danskernes forhold til porno
Next articleDirekte fra London: Oplev kritikerrost forestilling på Teater Katapult