Niels Ellegaard fra Vild med dans – The musical: “Vi bør danse noget mere”

Niels Ellegaard og Asta Björk i Vild med dans - The musical, der får premiere på Østre Gasværk den 22. februar. Foto: Miklos Szabo.

Skuespilleren Niels Ellegaard spiller en af hovedrollerne i Vild med dans – The Musical.

Den stort opsatte forestilling, der er baseret på tv-programmet af samme navn, får premiere lørdag den 22. februar på Østre Gasværk Teater i København.

Teaternyheder.dk fangede Niels Ellegaard under prøverne på Østre Gasværk for at høre om arbejdet og udfordringen ved at skulle skabe en stor musical – og glæden ved at skulle lære at danse med Asta Björk. Hun er en af musicalens tre professionelle dansere, der også danser med på skærmen, når TV2 programmet kører.

“Hvad tiltrak dig ved denne forestilling”?

”Jeg blev tiltrukket, dels af instruktøren Rolf Heim, som jeg altid gerne har villet arbejde med, og dels af historien. Det er en hyldest til at danse og alt det frigørende, der ligger i det. I Danmark er vi jo ikke et dansefolk. Hvis man eksempelvis tager til Spanien, kan man derimod se, hvordan de danser omkring med hinanden, mand og hustru. De dyrker det frigørende i at bevæge sig sammen. Herhjemme danser man mest, hvis man er fuld eller skal score. Men vi skal da bare til at danse noget mere”.

“Fortæl lidt om din karakter i forestillingen”.

”I ”Vild med dans – The musical” spiller jeg rollen som Thomas, en mand på cirka min egen alder, der trænger til at blive skubbet lidt ud over kanten. Han er fraskilt, drikker lidt og går lidt rundt i sine egne vaner, så ekskonen synes han trænger til et spark. Da det i musicalens historie er ukendte mennesker, der får lov at stille op i konkurrencen, kan han deltage, og så finder han glæden ved at bevæge sig. Ukendte tanker dukker op i hans hoved og sætter gang i en masse følelser. Han skal gennemleve nogle kriser, før han opnår velvære, og så er han jo med i en konkurrence, så man ved ikke om han vinder eller taber”.

“Monologerne må ikke blive kedelige …”

“Hvad er den største udfordring ved at lave sådan en musical”?

”Den største udfordring ved en musical er, at det ikke må blive kedeligt, når man har talescener. Efter et kæmpe dansenummer kan en monolog jo godt blive lidt stillestående. Når man ser ”Vild med dans” på tv kan en tåre i nærbillede jo sige det hele., men det kan vi ikke på teatret. I stedet arbejder vi meget med det teatralske greb. Ofte er vi jo mange tilstede på scenen samtidig. Så må vi skabe vores eget nærbillede, hvor jeg måske siger én eller to replikker, går i slow motion eller falder over mine egne ben. Så ved publikum, hvor de skal fokusere. Vi er jo så vant til, at det bare bliver klippet for os, når vi ser film og tv”.

”Hvordan går dit samarbejde med Asta Björk?”

”Asta Björk er en fantastisk danser – og pædagog. Hun går til mig, som om jeg var en rigtig deltager i Vild med dans. Forleden sagde hun: ”Det dér må du ikke gøre bedre”. Dér blev jeg sgu helt stolt”.

Vild med dans - The Musical.
Vild med dans – the musical. Foto: Miklos Szabo.

”Er du selv en naturlig danser”?

”Tja, jeg kan godt lide at bevæge mig, men der er en forskel på at gøre det professionelt. Her er der nogle discipliner, hvor jeg måtte op om natten og se på min Ipad, hvordan det nu lige var Asta gjorde”.

”Hvorfor stiller du ikke op i det rigtige Vild med dans program”?

”Jeg stiller ikke op, fordi jeg ikke er et konkurrencemenneske. Det siger mig ikke rigtig noget, og det er jo en kæmpe del af det rigtige Vild med dans. Men jeg kan godt lide at spille teater uden replikker, og lade kroppen fortælle det, jeg skal udtrykke, ordløst”.

Vild med dans – The Musical får premiere på Østre Gasværk Teater den 22. februar og spiller til den 26. april.

Læs mere om forestillingen og bestil billetter her

Previous articleBliv klogere på utroskab, svigt og jalousi på Himmerlands Teater
Next articleMusikforestilling af Reumertvindende manuskriptforfatter