Nikolaj Hübbe puster nyt liv i verdens ældste ballet

SYLFIDEN på Det Kongelige Teater. Foto: Klaus Vedfelt.

August Bournonvilles 200 år gamle ballet SYLFIDEN bliver iscenesat i en helt ny version på Det Kongelige Teater.

Når SYLFIDEN har premiere den 24. oktober er det ikke mindre end tredje gang, at balletmesteren iscenesætter August Bournonvilles klassiske ballet i en ny version.

Sylfiden er ballettens Hamlet – en mastodont om eksistentialisme. For mig er Sylfiden sammen med Napoli det ypperste nationalklenodie, vi har i Den Kongelige Ballet. Det er den stærkeste af Bournonvilles balletter, fordi den handler om liv og død, og den handler om det at være; at eksistere. Det er rent Kierkegaard og Sartre, og det er også derfor, at du kan blive ved med at beskæftige dig med den,” siger Nikolaj Hübbe.

Om SYLFIDEN

SYLFIDEN er en af hjørnestenene i Den Kongelige Ballet og med nogle ikoniske roller for danserne. Forestillingen handler om James, som kort før sit bryllup stikker af fra sin kommende brud, fordi han forelsker sig og forføres af den smukke, lokkende sylfide.

Den 200 år gamle ballet er en af de balletter, der er opført flest gange på Det Kongelige Teater. I denne iscenesættelse af SYLFIDEN går Nikolaj Hübbe tilbage til den oprindelige romantiske forestilling, som August Bournonville koreograferede. Kostumer og scenografi er designet af det scenografiske powerpar Anja Vang Kragh og Mia Stensgaard og sammen har de skabt et svævende og magisk univers, hvor den skønne sylfide lever. Dirigent er David Levi og Åsa Frankenberg har kreeret forestillingens lysdesign.

Sylfiden har premieren den 24. oktoberGamle SceneDet Kongelige Teater og spiller til og med den 25. november.

Previous articleHver måned giver Dramafronten publikum to timers dagsaktuel dramatik
Next articleAveny-T dramatiserer Jonas Eikas LAGERET HUSET MARIE