Nøgenhed i fokus på Odin Teatret

An Eve And An Adam © Christoffer Brekne

Nøgenhed på sociale medier er ofte omdrejningspunkt for den samfundsdebat, vi har i dag, og tilsyneladende findes blufærdigheden ikke mere, når det drejer sig om den nøgne krop i den virtuelle kultur. Dansekompagniet Granhøj Dans vil sætte den virkelige nøgenhed i scene i deres nyeste forestilling An Eve And An Adam, når de gæster Odin Teatret søndag d. 7. april.

Granhøj Dans i nøgen duet

Forestillingen er delvist blevet til på Odin Teatret, hvor Granhøj Dans, efter at kompagniet brød op i 2016, har været i residens flere gange. Dansekompagniet, som har eksisteret siden 1989, har rejst rundt med forestillinger i næsten 50 lande, senest i Berlin med forestillingen ”Love You…. Not Forever!” Nu er tiden nået til at bryde med blufærdigheden og skabe en nøgen duet i Holstebro.

Aktuelt ser man i samfundet, at unge viser sig frem nøgne på de sociale medier. Pornografi i alle afskygninger er let tilgængelig og forbruges i stor stil. Samtidigt bliver børn og unge fritaget for at gå i bad efter idræt i skolen. Unge mænd og kvinder dyrker deres krop i fitnesscentre, men de er for blufærdige til at vise sig nøgne i brusebadet bagefter.

Vi har med andre ord brug for at få gentænkt vores forhold til kroppens naturlige nøgenhed og grundigt diskutere vores fremstillingsformer af kroppens nøgenhed i mediekulturen.

I An Adam And An Eve optræder danserne Sofia Pintzou og Mikolaj Karczewski, mens Palle Granhøj er koreograf.

Der er stadig billetter til forestillingen på søndag; køb din billet her.

Læs mere om Odin Teatrets mange forestillinger her.

Previous articleVild med Dans indtager Østre Gasværk
Next articleRocky! uddeler igen tæv til Danmark