Foto: Nørrebro Teater

Nørrebro Teater, Nationalmuseet og Danmark Fortæller går sammen om at skabe en storstilet forestilling på baggrund af danskernes dagbøger og oplevelser under corona-nedlukningen.

Da Nørrebro Teater erfarede, at Nationalmuseet var i færd med at indsamle hverdagsberetninger under titlen Dage med corona, fik teatret idéen til at dokumentere den historiske situation i form af en nyskreven komedie med titlen SAMMEN HVER FOR SIG. Forestillingen bliver baseret på danskernes egne fortællinger fra en virkelighed med corona, og sættes i musik og bearbejdes til scenen af musiker og sangerinde Annika Aakjær og forfatter Thomas Korsgaard.

Enestående mulighed 

SAMMEN HVER FOR SIG er en enestående mulighed for at involvere publikum fra den spæde ide til den endelige forestilling og rent faktisk skabe en komedie med hele Danmark som medforfattere.

Men det er også et unikt samarbejde, der baner vejen for en nyskrevet og aktuel samtidskomedie, der får et liv uden for teaterscenen,” fortæller Nørrebro Teaters direktør Mette Wolf.

Direktør for Nationalmuseet, Rane Willerslev tilføjer:

”Lige nu lever vi i en meget speciel tid, hvor corona-epidemien har vendt op og ned på verden. Det er en historisk tid, som vi på Nationalmuseet dokumenterer løbende sammen med danskerne.

Vi indsamler hverdagsberetninger på mange forskellige måder – også sammen med Nørrebro Teater og Danmark Fortæller. Jeg håber, at rigtig mange vil tage imod invitationen til at skrive danmarkshistorie om hverdagen med corona sammen med os. Alle har mulighed for at blive en del af den fremtidige nationale hukommelse i teaterforestillinger og på museets arkiver.”

Fonde sikrer udvikling

Med midler fra Augustinus Fonden og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond sætter Nørrebro Teater nu det storstilede udviklingsarbejde i gang.

Nørrebro Teater ogNationalmuseet indsamler via deres formidlingskanaler, ambassadører og platforme beretninger, der samtidig vil blive tilbudt at indgå i Nationalmuseets samling.

Med til at indsamle danskernes fortællinger er også Danmark Fortæller, som er et samarbejdemellem Dansk Folkeoplysnings Samråd og Nordic School of Arts and Health.

I løbet af næste år udvides processen med live streamede readings, og i juni 2021 inviterer teatret til en reading, hvor publikum vil blive præsenteret for de første dele af manuskriptet.

Den endelige forestilling har premiere på Nørrebro Teater i sæson 2022-23.

Har du lyst til at bidrage med din fortælling?
Så læs mere her eller send en uforpligtende mail til sammenhverforsig@nbt.dk