Nørrebro Teater samler tolv store skuespillere i KIRSEBÆRHAVEN

Kirsebærhavn
Tolv gode skuespillere samles i KIRSEBÆRHAVEN på Nørrebro Teater, den 21. marts. Foto: Brüno Jantzen.

Det er noget af et stjernehold, som samles på Nørrebro Teater, når man den 21. februar har premiere på forestillingen KIRSEBÆRHAVEN.

Anton Tjekhovs skuespil har tiltrukket tolv gode kræfter, der er klar til at springe ud i det, som forfatteren selv betegnede som en komedie, da det første gang blev opført i Moskva i 1904.

På Nørrebro Teater står nogle af Danmarks bedste skuespillere klar i KIRSEBÆRHAVEN. På holdet er:

Mikael Birkkjær, Michelle Bjørn-Andersen, Sarah Boberg, Christiane Gjellerup Koch, Tina Gylling Mortensen, Asbjørn Krogh Nissen, Ole Lemmeke, Henrik Lykkegaard, Josephine Park, Marie Tourell Søderberg, Youssef Wayne Hvidtfeldt og Jacob Weble.

For iscenesættelsen står Madeleine Røn Juul.

Luksusfælden klapper

Historien er som i Tjekhovs udgangspunkt.

Pengene sidder løst på Madame Ranevskaya og hendes familie. Der er vant til at leve det søde liv i sus og dus. Men nu klapper luksusfælden.

Familieejendommen med den smukke kirsebærhave er nemlig belånt til op over skorstenen og skal sælges. Løsningen kunne være at udstykke hele molevitten til sommerhusgrunde, mens tid er. Men i stedet for at handle og gøre noget, drukner familien deres bekymringer i rigelige mængder af champagne, affærer og tidsfordriv, mens de klamrer sig til minderne af en verden af i går.

”Det er ikke et drama, men en komedie. Nogle steder endda en farce”, skrev Anton Tjekhov om sit sidste stykke KIRSEBÆRHAVEN.

116 år efter sin udgivelse, er hans komedie stadig aktuel.

Den stiller skarpt på vores måde at tackle forandringer på. Lukker man øjnene, eller handler man?

Bliv klogere på forestillingen

På udvalgte dage tilbyder Nørrebro Teater gratis introduktioner til KIRSEBÆRHAVEN. Her kan man blive klogere på forestillingen, og møde nogle af de medvirkende eller andre fra Nørrebro Teater.

Introduktionerne er bestilt af skoleklasser. De er derfor tilrettelagt efter den deltagende klasses ønsker. Men alle publikummer med billet til aftenens forestilling er meget velkomne. Introduktionerne starter kl. 18.45 og varer ca. en halv time.

De udvalgte dage er:

Tirsdag den 25. februar, tirsdag den 3. marts, tirsdag den 17. marts, tirsdag den 24. marts og torsdag den 26. marts.

KIRSEBÆRHAVEN har premiere den 21. februar på Nørrebro Teater og spiller til den 4. april.

Læs mere om forestillingen og bestil billetter her

Previous articleFredericia Teater forlænger spilleperioden for SHU-BI-DUA – THE MUSICAL med en uge
Next articleGuide til vinterferiens børneforestillinger