Nørrebro Teater udsætter premieren på MYSTERIET

KIRSEBÆRHAVEN på Nørrebro Teater. Foto: Nørrebro Teater.

Nørrebro Teater udsætter premieren på Mysteriet af Vladimir Majakovskij, som skulle have haft premiere den 21. februar 2020. Til gengæld rykker en anden stor russer ind, når teatret i stedet opsætter Anton Tjekhovs tragikomiske klassiker KIRSEBÆRHAVEN.

Den ene russer afløser den anden

Nørrebro Teater havde med Mysteriet sat alle sejl for at skabe et nyt bud på en revolutionskomedie. Teatret meddeler dog, at stykket desværre ikke kan nå at blive udviklet færdigt til premiere i februar 2020, hvis teatrets kvalitetskrav skal overholdes. I stedet giver teatret plads til en anden russer, nemlig Anton Tjekhov og forestillingen KIRSEBÆRHAVEN.

Teaterdirektør Mette Wolf udtaler:

”Vores publikum skal kunne regne med et højt kunstnerisk niveau. Det skal vi aldrig gå på kompromis med. Da jeg vurderer, at vi ikke vil kunne nå at få stykket færdigt i en kvalitet, der kan føre til en premiere, vælger jeg at udsætte ”Mysteriet”. Vi er selvfølgelig kede af den ulejlighed, det kan medføre for publikum, men er samtidigt utroligt glade for, at vi fortsat kan præsentere det samme stærke skuespillerhold ført an af instruktør Madeleine Røn Juul. Tjekhovs KIRSEBÆRHAVEN indeholder både med sin tematik og sin humor dét morskabens teater, som Nørrebro Teater står i spidsen for. Tjekhov kaldte KIRSEBÆRHAVEN for”en komedie i fire akter,” og jeg føler mig fuldstændig overbevist om, at netop dette hold kommer til at tage Tjekhov på ordet.”

Om KIRSEBÆRHAVEN

Pengene sidder løst på Madame Ranevskaya og hendes familie, der er vant til at leve det søde liv. Men nu klapper luksusfælden! Familieejendommen med den smukke kirsebærhave er nemlig belånt til op over skorstenen og skal sælges. Løsningen kunne være at udstykke hele molevitten til sommerhusgrunde mens tid er. Men i stedet for at handle og gøre noget, drukner familien deres bekymringer i rigelige mængder af champagne, affærer og tidsfordriv, mens de klamrer sig til minderne om verden af i går.

”Det er ikke et drama, men en komedie. Nogle steder endda en farce”, skrev Anton Tjekhov om sit sidste stykke KIRSEBÆRHAVEN. En sørgmunter fortælling om et samfund i overgang og om, hvad der sker, når noget kendt bliver opløst og konturerne af en ny verden begynder at dukke op.

Holdet på scenen

Publikum kan opleve Mikael Birkkjær, Michelle Bjørn-Andersen, Sarah Boberg, Christiane Gjellerup Koch, Tina Gylling Mortensen, Asbjørn Krogh Nissen, Ole Lemmeke, Henrik Lykkegaard, Josephine Park, Marie Tourell Søderberg, Youssef Wayne Hvidtfeldt og Jacob Weble tage livtag med Tjekhovs mesterværk om et ængsteligt samfund på kanten af udsalg.

KIRSEBÆRHAVEN har premiere den 21. februar 2020Nørrebro Teater.

Læs mere om forestillingen og køb billet her.

Previous articleRiddersalen siger farvel til DE UNDERJORDISKE med tågetuller og tottentuer
Next articlePremiere på sjette afsnit af Teaternyheder på dk4