Nordisk Teaterlaboratorium og Asia Culture Center går sammen om stort, fælles teaterprojekt

Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret

På en turné i 2019 til Sydkorea blev Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret og det indflydelsesrige kunst- og kulturcenter, Asia Culture Center i Gwangju – der har hele Asien som sit område – enige om at indgå et samarbejde om at skabe et større teaterprojekt med skuespillere og kunstnere fra begge lande.

Med kulturelle forbindelser til Sydkorea

Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret har allerede ved flere lejligheder samarbejdet med stort udbytte med sydkoreanske teatre, både i Holstebro og Sydkorea. I 2019 blev det vestjyske teater for eksempel inviteret til Seoul Performing Arts Festival i anledningen af 60året for oprettelsen af diplomatiske forbindelser mellem Sydkorea og Danmark.

Ved denne lejlighed organiserede Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret også – udover at vise sine forestillinger – en byttehandel med det lokale kulturliv i Gwangju, og det var i forbindelse med denne kulturelle byttehandel, at centret og teaterlaboratoriet blev enige om at indlede et samarbejde.

Selvfølgelig kom Covid-19 også her på tværs af mange planer, men det lykkedes alligevel allerede i 2020 at få produceret en overbevisende showcase med titlen Sorrow and Seeds. Showcasen i Holstebro blev overværet af den sydkoreanske ambassadør i Danmark.

Den første co-produktion med Asia Culture Center

I 2021 skal Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret udvikle den første internationale og kunstneriske koproduktion med Asia Culture Center. Koproduktionen har fået arbejdstitlen: After War. Stykket, der, som sagt, har medvirken af skuespillere og kunstnere fra både Nordisk Teaterlaboratorium og Sydkorea, får urpremiere i Danmark til december og verdenspremiere i Gwangju i slutningen af januar 2022.

Økonomisk er koproduktionen støttet af kulturministeriet i Sydkorea via Asia Culture Center med 6,4 mio. kroner, hvoraf 50% tilfalder teaterlaboratoriet i Holstebro.

De første sydkoreanske kunstnere landede i Danmark allerede den 11. oktober 2021, og i løbet af oktober følger de sidste. Trods corona og en stadig delvist nedlukket verden har troen på, at dette unikke sydkoreansk-danske samarbejde kunne lade sig gøre, været intakt.

Læs mere om Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret her: http://www.odinteatret.dk

Læs mere om Asia Culture Center her: https://www.acc.go.kr/en/

Previous articleFilmklassikeren Pretty Woman får Danmarkspremiere som musical
Next articleTre nye og vidt forskellige performances på K:Selekts sæsonprogram