Nu bliver der sommerteater i Odense Slotsgård

George Dandin
Forestillingen George Dandin er på programmet i Odense denne sommer. Foto: PR

Sommeren kommer ikke til at bugne af teaterforestillinger, men i H.C Andersens by er det ganske vist. For niende år i træk bliver der arrangeret sommerteater i gården ved Odense Slot – en af Molières sjoveste komedier GEORGE DANDIN får premiere den 25. Juli.

Med George Dandin præsenterer Slotsgården en vild, spektakulær og top-underholdende oplevelse, der lever op til Teatret Slotsgårdens mantra om: At det er hamrende cool at gå i teatret.

George Dandin er en af Molières sjoveste farcer, der belyser menneskets absurde trang til at få tingene på sin egen måde. En stærk kommentar til, hvor umuligt det kan være, at ændre den verden og virkelighed vi befinder os i. Hvad skal der til for at åbne vores forblændende vanestyrrede øjne?

Historien er en labyrint af fordrejede sandheder

George Dandin er lige blevet lykkeligt gift med Angelique, men inden længe får han en mistanke om at hun mødes hemmeligt med en anden bag hans ryg. I forsøget på at opklare mysteriet og få sandheden frem, forvilder George Dandin sig ind i en labyrint af glat fornægtelse, udspekuleret diplomati og fordrejede sandheder. Og med George Dandins alt for stærke retfærdighedssans og til tider usunde temperament er det en dårlig kombination.

En fællesnævner for Molières komedier er hans underlæggende kritik af samfundet, fremført på en komisk og underholdende måde.

Med Teatret Slotsgårdens opsætning af GEORGE DANDIN kan pubikum forvente at få en anderledes og skæv oplevelse i teatret. Teatret Slotsgårdens fortolkninger spilles i en direkte, generøs og vild historiefortælling – med en legende spillestil – tæt på publikum. Ensemblet går fordomsfrit i kødet på de klassiske tekster og giver dem en moderne krop i et underholdende format.

Forestilingen blev uropført 18. Juli 1668 på Palace Versailles, og senere på Molières teater i Paris 9. November 1668.

På scenen står Kasper Dalsgaard,Freja Klint, Thomas Nielsen, Jonas Kriegbaum, Sophie Zinckernagel, Morten Klode og Amanda Bøgestrøm, mens  Jacob Moth-Poulsen & Johan Sarauw står for iscensættelsen.

Man kan læse mere om forestillingen GEORGE DANDINTeater Slotsgården og bestille billetter her

Previous articleTeater tackler Corona: Sådan kan Romeo kysse Julie
Next articleDet kongelige Teater klar med sommerkoncerter