LAZARUS
LAZARUS

Den 21. januar til 6. marts 2022 vil David Bowies drømmende og smertende toner indtage Skuespilhusets Store Scene med musikforestillingen LAZARUZ. Da LAZARUS spillede på Aarhus Teater i 2019 trak den et spor af gode anmeldelser efter sig. Om Jacob Madsen Kvols iscenesættelse af Thomas Newton og helt sublime Bowie-stemme, der løftede taget på Aarhus Teater, kan matches i den nye opsætning må tiden vise. Ligemeget hvad kan teatergængere i hvert fald glæde sig til enten et glædeligt gensyn med forestillingen eller til at opleve den måske for første gang.

Look up here, I’m in heaven

LAZARUS rummer 18 numre, som Bowie har håndplukket fra sit imponerende bagkatalog foruden en række nyskrevne sange til forestillingen inklusiv titelnummeret “Lazarus”.

LAZARUS er Bowies svanesang. Han var dødsyg af kræft, mens han arbejdede på forestillingen, og premieren på Broadway i New York den 7. december 2015 var sidste gang, han viste sig offentligt. Blot en måned senere, døde han.
Forestillingen indeholder David Bowies største sange, inklusiv “Life on Mars?”, “Changes” og “Heroes” samt fire nyskrevne sange, der er lavet specielt til forestillingen – herunder titelnummeret “Lazarus”, som var den sidste single, der blev udgivet i hans levetid, og som åbner med den profetiske linje: “Look up here, I’m in heaven”.

Om forestillingen

LAZARUS er en musikforestilling af David Bowie og Enda Walsh, som er baseret på sci-fi-romanen The Man Who Fell to Earth af Walter Trevis fra 1963, som i 1976 blev filmatiseret med Bowie i hovedrollen som rumvæsenet Thomas Newton.

Der er gået et halvt århundrede siden handlingen i The Man Who Fell to Earth. Thomas Newton (i denne opsætning af Laus Høybye) sidder i sin lejlighed på Manhattan, hvor han lever en alkoholiseret og isoleret tilværelse ude af stand til at dø. Hos sig har han sin assistent Elly (Johanne Louise Schmidt).
Newton er ramt af sorg og savn efter sin hjemplanet, som han ikke kan vende tilbage til, men han indgydes af håb, da en navnløs ung pige (Sofie Topp-Duus) vil hjælpe ham med at konstruere et fartøj, som skal fragte ham hjem.

LAZARUS spiller fra den 21. januar – den 6. marts på Skuespilhusets Store Scene, og den iscenesættes af Heinrich Christensen. Forestillingen er en co-produktion med Aarhus Teater.

Du kan købe din billet til LAZARUS her.

Tidligere artikelStatslige midler sikrer udviklingsmuligheder for teater på Vestegnen
Næste artikelKunstnerisk fortolkning af Kundby-sagen kommer til Holbæk igen til januar