Ny aarhusiansk festival har fokus på klimamål og fremtidsvisioner

Arctic Future
Forestillingen Arctic Future spiller bl.a. på Singing Our Place Festival 2019 © Singing Our Place Festival 2019

Den 6. -10. juni præsenterer Singing Our Place Festival 2019 scenekunstens visioner for fremtiden gennem en række forskellige kunstneriske former. Der er blandt andet fokus på klimamål og kvindelige stemmer på festvalen, der er arrangeret af Teater Viva og foregår på Godsbanen i Aarhus.

På Godsbanens scener kommer publikum til at kunne opleve 20 forestillinger, performances, koncerter, installationer og workshops over de fem dag, festivalen varer. Ifølge festivalen indebærer disse alt fra en verdensberømt gammel finsk grædekone til én af Danmarks mest anerkendte dansere og koreografer, argentinsk teater, grønlandsk trommedans og meget mere.

FN-klimamål i fokus

Festivalen præsenterer fremtrædende internationale kvindelige kunstnere fra 11 forskellige lande og deres kunstneriske bud på nødvendige fremtidsvisioner. Teater Vivas kunstneriske leder, Katrine Faber, fortæller om festivalen:

”Vi lever i en tid, som kalder på vores engagement og stemmer. Klimakrise, skred i demokratier og samfundsstrukturer og frygt for fremtiden præger vores verdensbillede. Vi overvældes af dystopiske fremtidsvarsler om katastrofer og undergang. Men er der andre veje at gå? Andre fremtidsmuligheder at forestille sig? Kan kunsten og mødet mellem mennesker åbne nye fremtidsperspektiver og få os til at ane muligheder og alternativer i os selv og i vores fællesskaber?”

Skal kunne tage nye temaer op

I år er første gang Singing Our Place Festival afholdes, men projektet har rødder tilbage til 2015, hvor Teater Viva stod bag et mindre projekt i forbindelse med klimatopmødet i Paris. Det er dog planen, at festivalen skal være en tilbagevendende begivenhed, som skal kunne tage forskellige temaer op hvert år. I år er der eksempelvis særligt fokus på kvindelige kunstneres stemmer og bud på løsninger af fremtidens udfordringer.

”Vi lever også i en tid, hvor kvinder over hele verden atter tager til orde, går på gaderne, skaber kæder af protest og insisterer på at blive hørt på lige fod med mænd. Det foregår i politiske, kulturelle og sociale rum. Nye bevægelser opstår, og mennesker af alle køn samles over hele Jorden for at skabe en mere balanceret måde at sameksistere på mellem kønnene og mellem Jorden, naturen, dyrene og menneskene i vores fælles samfund. Vi lever i skræmmende tider, men vi lever også i en tid med nye muligheder,” fortæller Katrine Faber.

Generel information om festivalen (herunder programmet) kan findes på Teater Vivas hjemmeside. Billetter kan købes gennem Godsbanen.

Previous articleHer er vinderne ved Årets Reumert 2019
Next articleBornholms Teater er klar med første del af tre års bornholmerkrønike