Ny danseforestilling inspireres af superhelte og science fiction

Super human, dream time, danseforestilling, Next Zone, Teater Momentum
FOTO: Fra Next Zones tidligere danseforestilling 'DREAMTIME'

SUPER HUMAN er navnet på dansekompagniet Next Zones nye danseforestilling, der får premiere på Teater Momentum den 6. april.

Her er både det overmenneskelige og det ekstremt menneskelige i fokus. Forestillingen henter nemlig inspiration fra både transhumanisme, science fiction-film, superhelte og videnskabelige forsøg mellem hård teknologi og blød biologi. Det hele tilsættes urban dans og cirkus, nykomponeret musik og scenografisk lys.

Next Zone skaber scenekunst, som tager udgangspunkt i aktuelle emner fra både fortid, nutid og fremtid. Siden 2001 har kompagniets kunstneriske leder og koreograf Lene Boel arbejdet med dansere fra den urbane hip hop-scene. I 2011 og 2015 blev kompagniet Reumert-nomineret for årets bedste danseforestilling med henholdsvis ‘TRIBE’ og ‘DREAMTIME’.

De medvirkende i SUPER HUMAN er hovedsageligt rekrutteret fra det urbane hip hop-miljø i Frankrig, hvor de er medlemmer af forskellige crews. For dem er det en sport at kæmpe om, hvem der kan lave de vildeste moves i en balancering på kanten af, hvad der er kropsligt muligt.

SUPER HUMAN fremføres til og med den 14. april, og du kan læse mere og finde billetter her.

Previous article‘Frozen’ har fået premiere med både ris og ros fra anmelderne
Next articleBalletfestival giver København nyt gadenavn