Ny dramatik henter inspiration fra hændelsen på Utøya

Hændelsen, Odense Teater
FOTO: Hændelsen ©Odense Teater

Forestillingen Hændelsen (THE EVENTS) kan fra den 26. april opleves på Odense Teater. Fortællingen tager udgangspunkt i, hvorledes vores verdenssyn ændres, når vi konfronteres med massemordere og terrorister.

Omdrejningspunktet er en ung mand, der kommer ind i en kirke på den ugentlige kordag, hvor præsten og korlederen Claire byder ham velkommen. Kort efter trækker den unge mand et maskingevær og dræber koret. Claire overlever, men oplevelsen sidder dybt i hendes sjæl.

På scenen kan du opleve Youssef Wayne Hvidtfeldt, som er kendt fra DR3s fiktionsserie ’Yes No Maybe’. Han spiller sammen med Malene Melsen, som har været Reumert-nomineret en række gange – blandt andet for hendes rolle i forestillingen ’En dåre fri’ i 2015.

Hændelsen er skrevet af den skotske dramatiker David Greig, som har ladet sig inspirere af Anders Breiviks massakre i Norge i 2011. Han søger at give en stemme til de spørgsmål og den forvirring, som bl.a. Utøya-hændelsen har skabt i den vestlige verden. Forestillingen spiller frem til den 18. maj, og du læse mere og finde billetter her.

Previous articleFIK DU LÆST: Påsken 2018
Next articleAKT1 opfører radiodrama live på Frederiks Bastion