Ny forestilling på Teater V sætter krop og ord på kønsdebatten

ARGUMENTER IMOD KVINDER. Foto: Teater V PR

Fra d. 29 september bliver det muligt at opleve faglitteratur omsat til scenekunst, når den moderne og morsomme teaterforestilling ARGUMENTER IMOD KVINDER opsættes på Teater V. Forestillingen er produceret af BaggårdTeatret i co-produktion med Teater V og er baseret på Birgitte Possings bog af samme navn, som stiller spørgsmålstegn til hvor vi som kønnede eksistenser er på vej hen sammen – og hvordan vi skal komme derhen på bedst mulig og ideel vis.

Kan vi diskutere MeToo uden at ryge i totterne på hinanden?

Hvis der findes en glohed, relevant men ikke mindst en sprængfarlig debat, så er det debatten om ligestilling og MeToo. Hvem har taleretten, og kan vi undersøge flere aspekter af sagen uden at ryge i flæsket på hinanden? Instruktøren Thomas Hwan og skuespillerne Camilla Bendix, Mathilde Lundberg og Joen Højerslev undersøger ligestillingens faldgruber og fordomme med kroppene og scenekunstens få, men kraftfulde midler.

Hvis vi nu bygger en talerstol, hvem går så op på den? Hvor går kønskampen hen, når den går ind i fremtiden?

Forestillingen er baseret på bogen ARGUMENTER IMOD KVINDER af Birgitte Possing fra 2019, som undersøger de mange argumenter og fordomme, som kvinder har mødt i deres lange kamp for ligestilling. Bogens citater – som er argumenter imod kvinder – er udvalgte citater fra mænd OG kvinder i den offentlige debat og sat ind i den specifikke historiske sammenhæng.

Bogen demonstrerer, hvordan mønstrene i herskerteknikkerne er de samme gennem årtierne, men understreger også hvordan vi kun ved at kende dem, kan ændre dem. Bogen er morsom, dybt interessant og tragisk på éen gang og er af flere blevet kaldt: ”en vigtig bog for den nye generation af mænd, kvinder og andre”.

Forestillingen kan opleves på Teater V fra 29. september – 10. oktober 2021.
Previous articleDen danske ballets største mester hyldes i ny forestilling
Next articleSpændende navne bag efterårets dramatik på Teater Republique og Revolver