Ny forestilling sætter fokus på klimaambitioner

Foto: Rumle Skafte

AT LÆRE AT DØ er en ny forestilling med premiere fredag d.30 september kl. 20 hos Mungo Park. Her sættes der fokus på kommunernes klimaambitioner og spørger, hvor langt vi egentlig skal gå for at løse klimakrisen?

AT LÆRE AT DØ er historien om en klimadeprimeret skolelærer, hendes elever, en meget optimistisk embedsmand i Miljøforvaltningen og hans demente mor, under den ambitiøse klimakommunes stort opsatte Klimauge. En Klimauge, der år en slutning, som ingen i deres vildeste fantasi havde troet.

Om forestillingen

Instruktør Viktor Tjerneld har skrevet AT LÆRE AT DØ til alle, der føler sig overvældet af mediernes billeder af hedebølgeflammer, tørke, de høje energipriser og politikernes fine taler, men den alt for langsomme handling. 

På scenen er der storstilet Klimauge i den ambitiøse klimakommune, men den klimadepressive skolelærer, Elin‚ har totalt mistet motivationen for at undervise i emnet. Elin mener da, at hun ligeså godt kunne lære eleverne at dø. Klimaoptimisten Andreas er til gengæld topklar til at starte som embedsmand i miljøforvaltningen, hvor han skal tilse byggeriet af en ny stor industrihavn. Her starter historien om to offentligt ansatte under en klimauge.  

Inspirationen til at skrive forestillingen

Instruktøren bag forestillingen, Viktor Tjerneld, udtaler:

“Da jeg var lille, sagde alle voksne omkring mig, at vi skulle passe på miljøet. Når jeg kigger på vejret de seneste somre, forstår jeg, at både jeg og de er mislykkedes. Og da jeg for nogle år siden begyndte at læse faglitteratur om klimaproblemet, var det som at falde ned i et dybt hul. Alle mine drømme om fremtiden blev blæst væk. Når man er nede i et hul, der er dybere end sig selv, er det svært at komme op. Især alene. Derfor var jeg nødt til at skrive den her forestilling. For på en eller anden måde at reflektere over det hul, vi sidder i, og hvordan vi kommer op. For er det overhovedet muligt? 

Men at servere beroligende og optimistiske løgne og naivt håb, hjælper hverken dig, mig, eller et publikum. Vi er nødt til at begynde også at undersøge de ubekvemme veje ud af klimakrisen, for vores nutid er ubekvem. De nemme løsningers tid er forbi. Men vi skal stadig fremad – der findes ingen vej tilbage. Uret tikker. Med det udgangspunkt har jeg skrevet en forestilling om papirarbejde og vold.”

Kom med til en anderledes klimaforestilling og oplev premieren på AT LÆRE AT DØ hos Mungo Park d.30 september.

Billetter til forestillingen kan købes her.

Previous articleDANSK TEATER 300 ÅR markerer 300 årsdagen med folkefest på Kongens Nytorv
Next articleLinnea Voss’ rejse fra Guldfuglen til teaterfejring