Ny forestilling sætter krop og bevægelse på myrernes liv

Foto: Bahadir Berber

ANTS 1+1=3 af koreograf Anastasija Olescuka er en ny, eksperimenterende danseforestilling, der sætter krop og bevægelse på myrernes liv og verden. Den kan ses på Dansekapellet fra 27. august til 4. september.

Et samfund på kanten af en katastrofe 

I et samfund der er på kanten af en katastrofe og kampen for overlevelse, fællesskab, styrke og sammenhold dominerer, har Dansk/lettiske koreograf Anastasija Olescuka skabt forestillingen ANTS 1+1=3. Forestillingen sætter fokus på fællesskabets og naturens rolle gennem myrernes liv. Anastasija Olescuka fortæller:

“Myrer er fascinerende skabninger. De er super organiserede, og skaber gigantiske, avancerede samfund i miniformat. De hjælper hinanden og står sammen, og er villige til at gå i døden for fællesskabet og for at beskytte dronningen, som alles liv afhænger af.”

På scenen går fem dansere, der forsøger at matche myren i styrke og udholdenhed. I forestillingen ANTS 1+1=3 kombineres street dance, vogueing, club dance, contemporary dance og martial arts med bevægelser inspireret af myrernes fascinerende adfærd. Musikken er skabt af komponist Turkman Souljah.

Research i myrernes liv

Forud for skabelsen af forestillingen har der været en lang research i myrernes liv, deres adfærd og bevægelsesmønstre. Koreograf Anastasija Olescuka har bl.a. nærstuderet naturprogrammer af sir David Attenborough, og hun stødte i sin research på den danske myreekspert, seniorforsker Hans Joachim Offenberg fra Institut for Bioscience ved Århus Universitet, som b.la. er forfatter til bogen ”ants”.

“Inspirationen til forestillingen kommer fra mine vandreture i skoven. I Letland er der så mange myrer, og det er fascinerende at følge dem og se hvordan de kan transformere deres omgivelse i skovbunden. Jeg tog kontakt til Hans Joachim Offenberg, også kaldet myremanden, og vi har haft mange samtaler om myrernes liv. Det var virkelig en øjenåbner – vidste du f.eks. at når man googler myrer, så er de mange første resultater alt sammen om hvordan man slipper af med dem eller bekæmper dem, men ikke om hvor stor betydning de har for vores økosystem. Måske er der brug for vi begynder at se anderledes på myren?” Fortæller Anastasija Olescuka

I forbindelse med premieren den 27. august vil der være en talk med seniorforsker Hans Joachim Offenberg.

Information

ANTS 1+1=3 har premiere på Dansekapellet den 27. august kl. 19.30 og kan ses frem til 4. september. Forestillingerne 27. og 28. august er en del af subURBAN DANCE FESTIVAL.

Læs mere om forestillingen her

Forestillingen er blevet til med støtte fra Statens Kunstfond, Augustinus Fonden, Knud Højgaards Fond, Toyota Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Dansekapellet og William Demant Fonden

Previous articleTeater Grob præsenterer ELUSIA: et sort humoristisk drama
Next articleOdense Teater vinder international designpris