Ny interaktiv forestilling om depression på Det Kongelige Teater

FOTO © Pressefoto

Teaterkompagniet Stages of Science har i samarbejde med Enactlab snart premiere på en interaktiv teaterforestilling om depression. Stykket hedder Menneskebyrden og bliver opført på Det Kongelige Teater Mellem d. 17. januar og 16. februar 2019. Enactlab er et nyt forskningscenter under Københavns Universitet, der primært forsker i sundhed og handicap.

Menneskebyrden udforsker depressionen indefra og inddrager teaterpublikummet ved at bede publikum besvare spørgsmål via en udleveret ‘buzzer’. Her kan vi således måle om og hvor meget, vi udfordrer og påvirker publikums (mis)forståelser af depression ud fra deres besvarelser. Besvarelserne vil senere blive brugt i et større forskningsprojekt om depression og stigmatiseringen af personer med depression under Københavns Universitet.

I Menneskebyrden kombineres scenekunst, oplysning og forskning. Et greb, som også kaldes ‘fra scene til samfund’, fordi ambitionen med grebet er at afstigmatisere personer med depresssion. Menneskerbyrden er med til at vise nuancerne og kompleksiteten i en depression. Scenekunsten kan medvirke til at skabe større forståelse og gøre en usynlig sygdom håndgribelig.

Læs mere om forestillingen og købe billetter her.

Previous articleThe Notebook kommer til Broadway
Next articleKult-comedy-monstret RED BASTARD gæster Teatret Svalegangen