Ny kunstnerisk ledelse på Momentum

Foto: Katrine Åsleff Edvardsen

Teater Momentum er klar til at præsentere deres kunstneriske ledelse til Vol. 17. For første gang er det ikke en instruktør, men en scenograf-duo, der skal stå i spidsen. Det drejer sig om duoen GRIF, der består af Ditte Marie Walter Tygesen og Mikkel Sebastian Rostrup, der begge er uddannet scenografer og iscenesættere. Derfor bliver det også en anden kunstnerisk proces, end man er vant til på Momentum.

“Vi kender Teater Momentum for sine store satsninger og modige valg – og næste sæson bliver ingen undtagelse: Vi kommer til at være den første scenograf-duo nogensinde som overtager den kunstneriske ledelse på Momentum, og det kommer vores sæson selvfølgelig til at bære præg af,” lover Mikkel Sebastian Rostrup.

Æstetikken kommer i første række

GRIF vil hverken arbejde med instruktør-rollen eller scenograf-rollen i klassisk forstand. I stedet vil de starte med at iscenesætte rummet, og først derefter får dramatikken lov til at udfolde sig, og teksterne bliver produceret. Teater Momentum forudser derfor, at Vol. 17 bliver en sæson, hvor rum og æstetik får lov til at komme i første række. Spørger man den nyansatte teaterdirektør, Jeppe Sand, bliver GRIF et eksperiment, der er i tråd med husets ånd:

”Det er netop det, Momentum kan. Huset har efterhånden mange års erfaring med at undersøge nye veje i scenekunsten med fokus på at skabe fornyelse og unikke konstellationer. Det er sådan vi bibeholder vores kunstneriske kvalitet og relevans. Med Ditte og Mikkel på holdet kommer vi til at præsentere en ny sæson fyldt til randen med fordybelse, nerve og store oplevelser,” fortæller han. 

Temaet for 17 er endnu en hemmelighed, men Ditte Marie Walter Tygesen vil gerne garantere, at det bliver en sæson, der både giver publikum store oplevelser at smage og føle på.

Scenograf og kostumedesigner Ditte Marie Walter Tygesen & scenograf og arkitekt Mikkel Sebastian Rostrup er begge uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i 2020. Vol. 17-forestillinger og temaer vil blive annonceret frem mod lanceringen af den nye sæson og Momentums øvrige sæsonkatalog til maj.

Previous articleFreja Larsen: “Eventyrteatret er en del af mig”
Next articleEt tilbageblik på året der gik