Ny leder tiltræder den århusianske dansescene Bora Bora

Foto: Steen Heine

Efter at have stået i spidsen for den århusianske dansescene i 10 år, takker Jesper de Neergaard af som kunstnerisk leder. Lotte Kofod Ludvigsen bliver ny leder og skal arbejde videre med udviklingen af teatret.

Den kunstneriske leder, Jesper de Neergaard, har valgt, at han efter denne sæson skal videre med andre ting. Han afslutter dermed sin tid på Bora Bora med udgangen af juni 2022. Det betyder, at der fra den 1. august 2022 kommer en ny leder til, som skal føre dansescenen Bora Bora videre.

I gennem de sidste 10 år har Jesper de Neergaard sammen med sit team udviklet teatret til den helt særlige position, som det har i dag – et teater med fokus på dans og performance. Den særlige position, som teatret har opnået, gælder både lokalt, nationalt og internationalt.

Foto: Lars Kjær Dideriksen

Valget af den nye teaterchef

Ansættelsesudvalget har over de første måneder i 2022 arbejdet med at finde den rigtige afløser for Jesper de Neergaard. Et enigt udvalg har peget på Lotte Kofod Ludvigsen, som har en bred baggrund fra såvel teater- og kunstverdenen samt uddannelsesområdet og den kommunale sektor.

Alle på Bora Bora ser frem til et godt samarbejde med den nye teaterchef og til den fortsatte udvikling af teatret. Lotte Kofod Ludvigsen indtræder som teaterchef på Bora Bora på fuld tid fra 1. august og arbejder på deltid fra 1. maj for at sikre god overlevering fra den afgående kunstneriske leder, Jesper de Neergaard.

Yderligere om Lotte Kofod Ludvigsen

Lotte Kofod Ludvigsen har mange års erfaring inden for kulturlivet, hvor hun har varetaget en bred vifte af stillinger. Hun har blandt andet været teateranmelder på Politiken, producent på Bora Bora og Svalegangen til senest leder af Kultursekretariatet i Syddjurs Kommune. Derudover har Lotte Kofod Ludvigsen siddet i Lauritzen Fondens priskomité og været fellow ved International Society for Performing Arts (ISPA) med et personligt legat fra Statens Kunstfond. Hun er uddannet dramaturg fra Aarhus Universitet og i færd med at tage en diplomuddannelse i ledelse.

Previous articleJohns Teater og Teater Grob præsenterer Denisova 11 – Et Evolutionseventyr
Next articleHolstebro Dansekompagni indleder nyt samarbejde med fire ukrainske dansere