Ny millionbevilling til teatersuccesen SHAKES

Foto: Jakob Søby

Kunstrådet har givet TEATERGRUPPEN SHAKES en 3-årig millionbevilling, så gruppen kan nå ud til et bredere publikum. SHAKES startede med beskedne 30 publikummer til deres eksplosive og anarkistiske nyfortolkninger af Shakespeares klassikere for seks år siden, men nu har de vokset sig store og slog i år publikumsrekord med op til 800 publikummer til de gratis sommerforestillinger i Ørstedparken

Hvem er TEATERGRUPPEN SHAKES?

I 2016 spillede teatergruppen SHAKES deres første forestilling Tvillingerne på Gamekbh. Visionen, som blev født af bl.a. skuespillerne Karin Heinemeier og Mads Riisom, scenografen Julie Forchhammer og dramatikeren Thomas Markmann, var, at bringe teater ud til folket og Shakespeare ned på gadeplan.

Den første forestilling blev set af Folketeatrets ledelse og på deres initiativ startede SHAKES i samarbejde med Folketeatret en ny sommertradition i Ørstedsparken med TEATERFEST gratis for alle.

Med New York som forbillede

Det var det legendariske teater i New York, Public Theatre, der var inspirationen til teatergruppen. SHAKES forsøger – ligesom Public Theatre – på at få teatret frigjort fra de røde plysæder og ned på gadeplan, som det oprindeligt var på Shakespeares tid. Teatergruppen har haft en drøm om at gøre teatret hipt, sexet og lettilgængeligt for alle og at give klassikerne tilbage til folket og lade rygtet brede sig ‘word of mouth’, og det er hermed lykkes med den 3-årige driftstøtte fra Kunstrådet.

Næste sommer spiller SHAKES Købmanden i Venedig, og forestillingen har premiere d. 30. maj 2023.

Læs mere om TEATERGRUPPEN SHAKES her

Previous articlePerformancesalon om ’Lykkerus og Abstinenser’
Next articleAndrea Lykke skal landet rundt med nyt Whitney Houston-dinnershow