Ny musical hylder Hollywoods stumfilmæra

The Biograph Girl, musical, stumfilm, stumfilmæra, Hollywood, Charlie Chaplin, The Circus, Off West End
FOTO: Charlie Chaplin i stumfilmen 'The Circus' (1928) ©Scanpix

Perioden 1912-1929 var en storhedstid for Hollywood-stumfilm, hvor der blev produceret omkring 11.000 spillefilm. Nu bliver den gyldne periode hyldet med en ny musical. Musicalen hedder The Biograph Girl og spiller på Finborough Theatre i London. Det skriver Encore Radio.

Produktionen er bestilt af teatret som en del af deres anerkendte serie ‘Celebrating British Music Theatre’. Det er Warner Brown og David Heneker, der står bag, og de beskriver musicalen som:

“A joyous musical celebration of Hollywood’s glorious era of silent film […] and a love letter to the stardust and scandals of the silent movie era.”

The Biograph Girl forløber fra 1912-1927, en tid hvor det især var Cecil B. DeMille, Mary Pickford og Charlie Chaplin, der var de helt store stjerner. Det er dog ikke første gang, at musicalen opsættes. I 1980 havde den urpremiere på West End med Victor Spinetti i instruktørstolen.

Denne gang får musicalen en Off West End-produktion, der bliver instrueret af Jenny Eastop. Hun har senest stået bag forestillingen ‘Mr. Gillie’, en produktion der gav hende en Offies-nominering for ‘Best Director’. The Biograph Girl spiller i tre uger fra den 22. maj.

Previous articleKasper Holten bliver ny teaterchef for Det Kongelige Teater
Next articleKjeld Abells samfundssatire opsættes på Odense Teater