Ny musikforestilling fortæller historien om den danske forårsrulle

Forrårsrullen, Odense Teater, musikforestilling, forårsrullens danske historie
FOTO: Forårsrullen ©Odense Teater

Den danske forårsrulle var eksotisk spise i 60’erne, kernefamiliens redning, da mor var kommet på arbejdsmarkedet i 70’erne, og yuppiernes nemme frokost i 80’ernes fortravlede hverdag. Nu bliver rullen centrum i musikforestillingen Forårsrullen på Odense Teater.

Den danske forårsrulles historie går tilbage til 1935, hvor kinesiske Van ankommer til Københavns Hovedbanegård. Egentlig skulle han kun være her et par år for at studere landbrug, men da der først udbrød krig i Kina og derefter Anden Verdenskrig, blev han i Danmark. På sin fabrik i Nyborg har Van held med at rulle alt det bedste fra Danmark ind i en pandekage sammen med hvidkål, oksekød og krydderiblanding.

På scenen kan publikum bl.a. opleve Hanne Hedelund, Cecilie Gerberg og Anders Gjellerup Koch, der bliver instrueret af Martin Lyngbo. Lyngbo har netop nu sin debut som operainstruktør med ‘Barberen i Sevilla’ på Det Kongelige Teater. Derudover er han instruktør på Mungo Parks ‘Hamlet’, og til efteråret er han aktuel med ‘SKAM 2’, der er opfølgeren til den succesfulde ‘SKAM 1’.

Forårsrullen spiller på Odense Teater fra den 17. maj til 13. juni, og du kan læse mere og finde billetter her.

Previous articleOplev nyfortolkning af den standhaftige tinsoldat på Aprilfestival
Next article‘Den grønlandske mand’ bryder med fordomme og myter